Fortsatt betydelig skredfare

NVE advarer.
Nyheter

Varsom.no skriver i sitt snøskredvarsel at det fortsatt er betydelig snøskredfare i Romsdal. Det har det vært siden 6. april.

I rapporten lørdag skriver de at:

"Mildvær fører til økende skredfare utover dagen. Gamle svake lag vekkes til live og øker faren for naturlig utløste skred når dagen er på det varmeste."

- Unngå ferdsel i løsneområder og utløpsområder for skred når snøoverflaten blir våt. Vær bevisst på når på døgnet du beveger deg i bratt terreng, skredfaren kan variere mye gjennom døgnet. Vær ekstra forsiktig når det regner og/eller når temperaturen stiger, er rådet fra skredvarslingen.

I følge varsom.no har det gått noen små og mellomstore skred i Rauma de siste dagene. Skredvarslerne på Varsom.no forteller blant annet at det har gått et middels størrelse "tripptrapp-skred" på Grøntind i Måndalen.