Og nettopp Walt Disney-figuren og bilen hans er inspirasjonen. Interessen for denne MG Midget 1962-modellen kan hun spore tilbake til tida da hun som barn leste Donald Duck.

– Donald hadde en bil som liknet litt på denne. Hans bil hadde riktignok hvite dekk, men den var liten, rød og kabriolet, minnes hun.

Drømte om MG

Det var ektemannen Roe som røpet for henne at han alltid hadde hatt en drøm om å ha en MG. Og som sagt, så gjort; etter å ha saumfart finn.no noen måneder, så var det en fredagskveld på seinvinteren i fjor vår at det dukket opp en interessant bil i Brattvåg.

Ved påsketider dro de til Brattvåg for å hente den. Heimturen ble skumlere enn hun hadde tenkt seg.

– Da jeg kjørte bilen heim fra Brattvågen, var det så tidlig det bare gikk an å kjøre med sommerdekk på våren. Da jeg kom inn i Innfjordstunnelen, dogget hele bilen ned. Ikke var det lys i tunnelen, midt i arbeidsperioden. Og der kommer jeg med denne bitte lille bilen inn i tunnelen med trailere midt imot.

Men hun har ikke blitt skremt av opplevelsen. Tvert imot koser hun seg på luftetur med Lille Trille.

– Den er kjempeartig å kjøre. Den kjennes jo ut som en olabil, sier hun mens vi pakker bort trekket som er lagt over bilen for å holde både støv og katter unna.

Bilinteresse bestandig

Bilinteressen har alltid vært der.

– Jeg har bestandig snudd meg etter rare biler og motorsykler på vegen som har sett kule ut. I tenåra var det mest motorsykler som gjaldt, men seinere har det blitt bil.

Når vi løfter av trekket ligger over bilen i garasjen, er størrelsen på bilen det første en legger merke til. Bare 3,54 meter lang. Og lav. Donald-bil, ja. Et meget soft tak – kalesjen – ligger i bagasjerommet.

– Hvor stor er motoren? spør vi, før hun starter opp.

– Det må du ikke spørre om, svarer Beate og trekker på skuldrene.

En kikk i vognkortet forteller at det står en 1,3 liters rekkefirer på 65 hk i bilen.

Bilens egenvekt er på bare 700 kilo.

– Og så går speedometeret på miles, og ikke kilometer, så jeg aner ikke hvor fort jeg kjører, ler hun.

Pent holdt bil

Vi ser at ikke alle bryterne er originale. Men bilen er pent holdt.

– Han som har hatt den før har drevet og fiksa og pussa litt på den. Jeg har ikke gjort noe. Men jeg skjønner at når jeg nå har dratt på meg gamle biler, så er jeg nødt til å lære meg å mekke også.

MG Midget er alt annet enn en familiebil. I toseteren er bagasjerommet fylt med kalesjen. Og foran under panseret er det motor. Derfor er det montert et bagasjestativ på hekken, hvis behovet for ekstra bagasje skulle være der.

– Dette er ikke en bil som man drar på storshopping med familien. Men når det er fint vær, er det mye artigere å kjøre uten tak.

Beate hopper inn i bilen. Det er lenge siden hun har hatt start på bilen, men den tenner rimelig raskt. Og lyden fra den britiske 62-modellen forteller at det er en sportsbil vi har med å gjøre.

– Hvorfor kjøpe en bil som dette?

– Fordi det er artig å ha. Og jeg hadde muligheten til det. Det er jo for å ha det gøy, sier Beate Kavli Volstad.