– For oss som har jobbet med dette, så er det en stor dag, sier Tom Samuelsen.

Etter to og et halvt til tre års jobbing, har arbeidsgruppa nå nådd en milepæl.

– Det er en prosess hvor vi har jobbet fram mot et mål. Men så var det ikke godt nok, så måtte vi snu litt på det, kna prosjektet, og fått litt hjelp undervegs, sier Tom Samuelsen i Partnerplast, styreleder Arvid Gjerde i Nordveggen og Nordveggens daglige leder Solveig Brøste Sletta.

– Det er et mye bedre prosjekt vi har nå enn hva vi hadde for ett år siden, sier Arvid Gjerde.

– Hvorfor er et innovasjonssenter så viktig å få på plass?

– For regionen er det veldig viktig å få en knyting inn mot Rauma, men også for industrien i Rauma er dette viktig, sier Tom Samuelsen. – Det er en kjempemulighet til å kunne jobbe enda bedre sammen enn det som har vært gjort. Vi kan skape en møteplass, og her er det muligheter til å kunne utvikle seg. Det håper jeg at næringslivet i Rauma ser.

Arvid Gjerde: – Næringslivet i Rauma må jobbe for å få enda bedre samarbeid enn i dag. Da er dette senteret en fin møteplass for dette der vi kan treffes og vet hvor vi skal gå når det er noe vi vil utvikle.

– Hvilket konkurransefortrinn skal dette gi næringslivet i kommunen?

– Vi skal bli enda flinkere på å utvikle oss. Alt som skjer går med lynets hastighet, og hvis vi lener oss tilbake, så blir vi forbigått. Vi håper at vi kan få et miljø så vi greier å følge med og beholde de posisjonene vi har og ta nye, sier Arvid Gjerde.

– Og det er viktig at dette ikke bare er et Rauma-prosjekt. Vi skal bruke dette til å bli enda mer regional og ha kontakt med næringslivet utad og med kunnskapsparkene, sier Sletta. Miljøene i Raufoss, Trondheim, Ålesund og Molde nevnes spesielt.

– Jobben er ikke ferdig sjøl om vi får bygd dette huset, sier Arvid Gjerde.

Tom Samuelsen: – Slik Rauma organiserer seg nå, med den jobben som Nordveggen har gjort opp gjennom alle år og lagt til rette for at dette kan skje, så viderefører vi gründerbiten inn i Romsdal Innovasjon for å løfte det enda mer fram; det har gitt oss et verktøy til i kassa for å sørge for at andre kan lykkes her.

Målet er 20 arbeidsplasser i det nye innovasjonssenteret.

– Nyskapende bedrifter som Trygt vegarbeid, Digital arena og plastgjenvinning vil være med å skape arbeidsplasser, sier Tom Samuelsen.

– Dette er stort. Og ikke minst gir det oss en mulighet. Nå har Rauma fått en vanvittighet mulighet til å bevise at vi kan gå videre og befeste oss og bli en naturlig del av næringslivet både regionalt og kanskje nasjonalt. Vi ligger strategisk til, og kan knytte det maritime mot innlandsmiljøet og mjøsregionen som er vanvittig god på produksjon. Kan vi trekke det til oss, så kan det både gi oss mye, og de andre mye, sier Tom Samuelsen.

De skryter av Rauma kommune: – Det er helt avgjørende at de har bidratt, sier arbeidsgruppa.