Rauma har lavere arbeidsledighet enn gjennomsnittet

Det er 2,1 prosent av arbeidsstyrken i Rauma som nå er registrert som arbeidsledig.

Konkrete tall fra Nav forteller oss at ved utgangen av februar så ar 61 menn og 20 registrert som arbeidsledige i Rauma.  Foto: Privat

Nyheter

Sysselsettingssituasjonen generelt i Møre og Romsdal og i landet for øvrig blir beskrevet som å være i en positiv utvikling. Det gjelder for så vidt også i Rauma der ledighetstallet går gått ned med fem personer siden forrige måned.

Konkrete tall fra Nav forteller oss at ved utgangen av februar så ar 61 menn og 20 registrert som arbeidsledige i Rauma. Dette utgjør 2,1 prosent og Rauma ligger med det under gjennomsnittet i fylket som er 2,6 prosent. Hareid skiller seg negativt ut og har hele 4,6 prosent ledighet, tett fulgt av Herøy med 4,5 og Aukra med 4,4 prosent. I den andre enden av skalaen finner vi Norddal med 1,1 prosent, Gjemnes med 1,2 og Vanylven med 1,3. Blant våre naboer har for eksempel Vestnes 3, o prosent ledighet, Molde 2,1 og Nesset 2,9. På fylkesbasis er det 300 færre arbeidsledige personer enn det var ved utgangen av januar.

Ser vi på statistikken for landet, er det minst ledighet i Sogn og Fjordane med 1,6 prosent og Oppland med 1,7 prosent. Troms har også 1,7 prosent. Størst ledighet er det i både Rogaland og Vestfold med begge på 3,1 prosent. Nesten 70.000 personer er regnet som arbeidsledige i Nav sin oversikt. Nav skriv i ei pressemelding at en gode trenden med lavere ledighet gjennom 2017 har fortsatt inn i 2018.Ny jobb i Wonderland

– Det er kjekt å få begynne i et flott selskap som er så viktig for Rauma, sier Sverre Bersås.

 

Storkontrakt til Elementmontering

På torsdag fikk de bestillingen. Mandag morgen stiller de i Sandefjord med mobilkraner og mannskap klar for å bygge for Jotun-konsernet.