Kommunen beklager feil - har sendt ut feil beløp

Mange har fått tilsendt krav om eiendomsskatt, men beløpet viser seg å være feil utregnet. Utsendte skattesedler for boliger og fritidseiendommer i Rauma kommune for 2018 viser feil utregnet skatt.

Rauma rådhus.  Foto: Stein Siem

Nyheter

Mange har de siste par dagene fått tilsendt krav om eiendomsskatt fra Rauma kommune.

Men nå viser det seg at skattesedlene for både boliger og fritidseiendommer har blitt feil utregnet og dermed har kravene fått feil beløp. Skattesedlene viser riktig skattegrunnlag og promillesats, men utregningen stemmer ikke, da den ikke er oppdatert i forhold til gjeldende promillesats. Det blir sendt ny skatteseddel til de berørte så snart feilen er rettet.

Dette skriver Rauma kommune på sine hjemmesider. Heidi Skaug utdyper:

- Det er beklageligvis sendt ut skattesedler med uriktig sluttsum. Det er imidlertid lagt inn riktig skattegrunnlag og riktig promille, men utregningen er ikke generert. Konsekvensen er altså at sluttsummen er 0,5 promille for høy. På fakturaene for kommunale avgifter og e-skatt er utregningen generert, og beløpet riktig, sier hun til Åndalsnes Avis.