Torsdag formiddag var bilferja Stryn på plass på Langfjorden. Dermed er det permanent to ferjer på sambandet Sølsnes-Åfarnes.

Ordfører Lars Olav Hustad tok med seg boller til Åfarnes, som han serverte i ferjekøen. Og så ble han med over fjorden for å gjøre det samme også på Sølsnes.

- En stor dag for Rauma og regionen, sa Hustad.

Viktig samband

Han mener sambandet er viktig for bo- og arbeidsmarkedet.

- Hvorfor er det så viktig at Molde og Rauma samarbeider?

- Molde er det klart største arbeidsmarkedet vårt. Daglig pendler det 300 personer fra Rauma til Molde. Ikke minst er det stor trafikk innenfor tungtrafikken, så dette er ei viktig samferdselsåre, og den viktigste vi har.

- Hva er neste steg? For vi kan vel ikke gi oss med dette?

- Neste steg er en ferjefri forbindelse, og det har vi jobbet parallelt med. Nå falt dessverre prosjektet med Langfjordtunnelen sammen, med økte krav til stigning, men det er langt opp og fram med å få ei bru fordi vi ikke har nok finansielle muskler ennå. Men i påvente av det er dette ei tilfredsstillende løsning.

Viktige rammebetingelser

- Til dem som sier at det er dyrt, og at det ble mye dyrere nå; hva skal du si til dem?

- Nå var dette viktig å få på plass for dem som pendler, og dessuten en viktige rammebetingelse for næringslivet. Med rabattkort er det ikke så veldig mange kroner vi snakker om, og jeg har forståelse for at det kan bli litt dyrere. Men når vi vet at det går ferje hvert 20. minutt, så betyr det mye, og ikke minst betyr det mye for trafikksikkerheten. Det går an å senke farta nå når man slipper å stresse for å rekke ferja.

- Dette er ei ny tid for Rauma?

- Jeg vil si ei ny tid for regionen. Husk at ferja går fram og tilbake. Og det er nå mye bedre forbindelse også for dem som kommer fra Molde-sida. Dette er noe vi trenger. Det har vist seg at med to ferjer i sommersesongen, så har sesongen blitt strekt og strekt. Dette sambandet var det som vokste mest i fjor, så det var absolutt på tide, det er egentlig en skandale at det ikke var på plass for lenge siden.

- Jeg håper at spesielt dem som pendler ser at det fortsatt går an å bo i Rauma og arbeide i Molde. Det er fortsatt det største arbeidsmarkedet vi har, så spesielt med tanke på at vi kan tiltrekke oss folk som ønsker å bosette seg i Rauma og kan bo en annen plass, det vil være viktig. Og så er det viktig å få næringslivet til å flyte, sier ordføreren.

Lars Olav Hustad feiret to ferjer på fjorden med boller til passasjerene. Foto: Per-Kristian Bratteng