Det var ikke vanskelig for rådmann Toril Hovdenak å si ja da Stein Siem i Christel-fondet spurte om Rauma kommune ville være med og arrangere foredrag om hersketeknikker med NRK-programleder Sigrid Sollund.

Alle ansatte blir invitert

– Først og fremst vil jeg skryte av Stein Siem som har tatt initiativet til dette. Og når han klarer å få en slik kapasitet på dette temaet til regionen, så må vi være med på å bidra til at vi kan dra nytte av det i kommunen.

Hun sier at dette var som å få servert noe på et sølvfat, og at det ikke var vanskelig å si ja til.

Kommunen skal bidra med å sende ut invitasjon til alle sine ansatte.

– I tillegg vil vi bidra med å bruke de kanaler vi har til å formidle informasjon om arrangementet til både næringsliv og andre organisasjoner vi jobber opp mot. Det ville vært kjempemorsomt om vi klarte å fylle hele storsalen i kulturhuset.

Hun sier at det som har skjedd rundt #metoo-kampanjen har bidratt til å gjøre temaet enda mer aktuelt. Rauma kommune holder for tiden på med en gjennomgang av reglement og varslingsrutiner angående slike hendelser.

Alle må ha rutiner

– Det vil være naivt å tro at dette ikke skjer i Rauma også, akkurat som det skjer ellers i samfunnet. Temaet er derfor relevant også her. Alle virksomheter er pålagt å ha rutiner for varsling og det å ha rutiner rundt hva man skal gjøre om slike situasjoner oppstår.

Hun sier at dersom ansatte kommer opp i slike situasjoner, eller er vitne til slike, så skal det være et krystallklart reglement på plass for hvordan varsling skal foregå.

Skal hun selv være til stede i storsalen på Kulturhuset kl. 16 den første februar?

– Det satser jeg på at jeg skal, ja!