– Ja, vi har jo vinnerinstinkt, selv om det skorter litt på ferdighetene, sier Svein Morstøl og gliser.

Han er en av åtte spillere på laget «Nærmest Vestibylen» og er den som melder laget på til den årlige turneringen. Laget med det treffende navnet, har vært med i minst ti år, ifølge Morstøl.

– Vi gjør det fordi det er morsomt, men så langt har vi ikke tapt noen kamp, sier han like før en avgjørende kamp mot laget «Vodkaredbull».

– Vi må vinne denne for å gå videre til finalen, så her blir det nok noen harde tak, sier han.

Det kan også Lillian Dahle i Langfjorden Fotball Klubb, som er ansvarlig for arrangementet, bekrefte.

– Det skal bare være en artig turnering; en sosial happening i romjula. Men når skjortene kommer på, blir det alvor likevel, sier hun.

Turneringen er for voksne og det er mange forskjellige blandalag som er med.

– Noen er klubblag og noen er vennelag. Det eldste laget er Old Boys med gamle spillere fra ÅIF. LFK stiller med et lag med veldig spredt aldersgrense. Der er den yngste 14 år og den eldste 50, forteller Lillian. Men det laget som gir mest hodebry for speaker, Øystein Valde, er nok Nærmest Vestibylen.

– Det er noe vi pleier å si for å markere hvilket lag som skal starte- det nærmest vestibylen. Navnet lager litt kluss for oss, ler Lillian.

Og de Nærmest Vestibylen klarte seg godt i kampen mot blandalaget Vodkaredbull og vant kampen. De gikk dermed videre til semifinale.

Men en hard kamp ble det, med mye knuffing og hissige kommentarer.

– Ja, det er ganske hett innimellom. Det er mye konkurranse instinkt her, bekrefter Arnt Olav Herjehagen; en av dommerne i turneringen.

Finalekampene gikk på ettermiddagen, og det kåres to vinnere; en pokal for damelaget og én for herrelaget; i tillegg til heder og ære.

Nærmest Vestibylen ble slått ut i semifinalen mot Classic Five. Det er blandalag med venner fra både Åndalsnes, Isfjorden og Måndalen.

De spilte finale mot ÅIF 1 og vant den med resultatet 3- 1.

På damesiden ble det finalekamp mellom to lag hovedsaklig fra Langfjorden ; LFK og LFK/IIL.

Der vant LFK 7 - 1.

- Det er kjekt å holde på med dette, når det er så mange lag som melder seg på og så mange som kommer for å se på.  Det er jo et forholdsvis stor arrangment med 150 spillere  i aksjon i løpet av dagen. Jeg må benytte anledningen til å takke de seks som stilte som dommere i dag. Det er en viktig oppgave, avslutter Lillian Dahle.