Torsdag skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på sine nettsider at de setter pris på engasjementet og de mange som har kontaktet dem i forbindelse med Veslemannen. Nå har de samlet og besvart spørsmålene som de har fått flest henvendelser om. Blant annet svarer de på spørsmålet som mange stiller: Hvorfor ikke bruke dynamitt eller andre metode for å få ned fjellet? NVE forklarer i sitt svar at de har vært opptatt av å benytte en metode som er på linje med de naturlige prosessene i fjellet. Tilførsel av vann, som de forsøkte sist, mener de også er et relativt enkelt tiltak, med begrensa kostnader.

Sjefsgeolog i NVE, Lars Harald Blikra sier kostnaden med å få utstyret til vanntiltaket på plass, og innkjøp, kostet cirka én million kroner.

– Skeptisk

NVE skriver videre at de ikke har vurdert dette med sprengning i detalj. Imidlertid er NVE i utgangspunktet skeptisk til tiltak som krever omfattende virksomhet og arbeid i et svært utsatt og risikofylt område. Videre skriver NVE i sitt svar: «NVE kjenner til et tilfelle der det har vært foretatt sprengning av lignende volumer. Dette var fjellpartiet Chapf i Sveits som ble sprengt ned i 2001. Det ble her boret 180 borehull på opptil 80 meters lengde (totalt 8 kilometer med borehull), og det ble brukt 19 tonn med sprengstoff. Kostnadene omgjort til 2017-nivå var på om lag 55 millioner kroner. I media og i direkte henvendelser til NVE har det kommet en del andre forslag, men disse vurderer vi som ikke aktuelle tiltak sett i lys av de praktiske og terrengmessige utfordringene i det oppknuste og bratte fjellpartiet.»