Økt faregrad for Veslemannen

NVE varsler oransje farenivå for Veslemannen.

Veslemannen: Nedenfor de blå tankene på bildet, ligger fjellpartiet Veslemannen som er under bevegelse.  Foto: Evy Kavli

Nyheter

NVE varsler oransje farenivå for Veslemannen. Torsdag ettermiddag skriver de dette:

"I forbindelse med en nedbørshendelse i siste uke varslet NVE rødt farenivå fra torsdag 5. oktober til søndag 8. oktober. Fredag målte vi hastigheter opp over 20 cm/døgn, og gikk flere store steinsprang. Hastighetene er minket betydelig siden dette, men er fortsatt relativt store med 2–3 cm/døgn i øvre delen og 3-4 mm/døgn i nedre delen. Tross kaldere vær er det ikke etablert frost i bakken, som nå er snødekt med typisk 40 cm snø. Det er varslet relativt store nedbørsmengder og mildvær fra i morgen (fredag) ettermiddag. Perioden med regn og mildvær skal vare frem til og med mandag 16.10, og smelting av snøen på bakken vil tilføye ekstravann til sprekkesystemet. På bakgrunnav relativt store bevegelser, værvarsle tog stor sensitivitet for regn varsler NVE nå oransje farenivå for Veslemannen."


Planlegger ny runde med vanning

Om værprognosene slår til, mener Blikra det er stor sannsynlighet for ny evakuering under Veslemannen.Derfor vil de ikke sprenge

NVE får mange henvendelser og spørsmål.

 

Ordføreren: - Kan ikke fortsette slik

Bekymret for de evakuertes situasjon. Vil ha møte med myndighetene.