Det er foreløpig ikke noe som tyder på rødt farenivå, og at NVE da igangsetter vanning av Veslemannen for å framprovosere et skred.

I dagsrapporten fra NVE for Veslemannen, skriver NVE blant annet at "Smelting under snøen medfører noe tilsig av vann til Veslemannen, men ikke i tilstrekkelig mengde til at vi forventer vesentlig økt bevegelse. Det er meldt noe nedbør i dag og mye nedbør fredag og lørdag med temperaturer nær 0 grader celscius, men i hovedsak litt kaldere."

Brigt Samdal, regionsjef i NVE, sier at de avventer situasjonen og opprettholder oransje farenivå.

- Dersom værvarselet slår til; betyr det at vi må vente til våren med å bruke vann på Veslemannen?

- Vi har ikke trukket en konklusjon rundt dette ennå. Slik vi vurderer situasjonen så avventer vi og ser det an io forhold til økt nedbør som det er prognose på på kommende fredag. Og så vil temperaturen og om dette kommer som regn eller snø være avgjørende på hvilken reaksjon vi får på fjellet. Vi har is i magen og er nødt til å avvente situasjonen.

- Er det bekymringsfullt at det melder kaldere?

- Det at det melder kaldere betyr at det er større sannsynlighet for at det kommer som snø og at det sånn sett vil gi mindre bevegelser i fjellet.

- Og så er det vel et problem at vannet man skal bruke til å framprovosere et skred, kan fryse?

- Vi følger med situasjonen tett. Dersom det blir en kuldeperiode, så vil vi tappe tankene kontrollert ned. Men inntil videre har vi kontroll og følger med at ikke noe skal fryse i stykker.