Verdens dyreste bil på Saltkjelneset

Tre semitrailere med luksusbiler ankom campingen og en luksusyacht ankret opp på fjorden.
Nyheter

– Jeg visste at båten kom, men ikke at det skulle bli slikt oppmøte i tillegg, forteller Jørn Ole Skiri som driver Saltkjelnes camping.

Han hadde fått beskjed om at båten skulle ankre opp og ligge en ukes tid, men planene ble forandret og etter en natt på Rødvenfjorden, dro følget videre onsdag morgen.

– I går kom tre semitrailere med luksusbiler på campingen. I tillegg kom det følgebiler med til sammen ni bilmekanikere og hjelpefolk. Alle bilene ble tatt ut for å klargjøres for kjøring, forteller Skiri.

En av disse bilene er verdens dyreste bil; en Rolls Roys til en verdi av 100 millioner kroner.

– I natt ble alle bilene satt inn i traileren igjen og i dag tidlig ble fire av bilene kjørt ut og klargjort, forteller Skiri.

-  Fikk dere ta en nærmere titt på bilene?

– Ja da. De hindret oss ikke. Det var fine biler.

– Hvem kom for å kjøre disse bilene?

– Det kom folk fra båten som dro med disse bilene onsdag morgen; i tillegg til to sikkerhetsbiler. Følget er vel ute og kjører i distriktet i dag. Båten dro utover mot Sunnmøre, forteller Skiri.

Han vet ikke hvem eieren av båten og bilene er, men så at det var asiater.

Ifølge TV 2 som har omtalt besøket, er eieren trolig en profilert eiendomsutvikler fra Hong Kong, som nå har base i London: Sammy Tak Lee.

Verdens dyreste bil heter Rolls-Royce Sweptail, og er kun bygget i ett eksemplar, for kun én kunde.

Båten skal ifølge vår tipser være yachten Caipirinha. Den er bygget i 2009 og seiler under Cayman Island flagg. Den er 60 meter lang og veier 1182 tonn.