Allerede tirsdag morgen var SVs Yvonne Wold tilbake på arbeidsplassen sin på Rauma videregående skole.

Hun håpte i det lengste på plass på tinget, men rundt midnatt ble det klart at det ikke ble slik. KrF fikk utjevningsmandatet i fylket. Til tross for at det ikke ble stortingsplass på førstekandidaten, er hun ikke skuffet.

– Jeg har tenkt mye på begge utfall, så jeg var forberedt på at det kunne gå slik. Jeg er ikke skuffet: jeg er bare motivert og inspirert til å jobbe videre med politikken, sier hun.

– Godt valg

SV fikk på landsbasis 6,0 prosent oppslutning, og de går fra å ha sju representanter på tinget, til elleve.

– SV har gjort et godt valg. Nå føler jeg energien etter en god valgkamp og et godt valg, og jeg synes at partiet har kommet styrket ut av det, forteller hun.

Hun rørt over støtten fra Rauma, der SV gikk fram 4,4 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg.

– I Rauma har det vært helt fantastisk. Det er stort for meg å ha støtte her hjemme. Nå i etterkant av valget har vi også hatt medlemsvekst, så det er selvsagt utrolig fint å se.

Vegen videre

Wold forteller hun har mye håp for framtida til partiet, og at hun nå ser framover.

– Det har blitt et blått resultat, men vi har for eksempel fått mye støtte fra ungdommene og i skolevalget. Kanskje den kommende generasjonen er mer opptatt av miljø og rettferdig fordeling av ressurser? Det lover i alle fall godt for framtida, mener hun.

Nå vil hun bruke tiden framover til å jobbe videre for de sakene hun brenner for.

– Jeg sitter jo fortsatt i regional- og næringsutvalget og i Fylkestinget, og jeg vil også jobbe for å bygge opp organisasjonen vår både lokalt og regionalt, sier hun, og leker blant annet med taken på et ungdomsparti på rødgrønn side i Rauma.

– Hva tenker du om nytt stortingsvalg om fire år?

– Det er lenge til, og det er nok litt for tidlig å tenke på det. Men jeg har lyst til å gjøre en skikkelig innsats for partiet framover. sier hun.

Hun forteller at hun er en annen politiker enn hun var for noen år siden.

– Jeg har lært så mye. Og det har jeg lyst til å bruke videre, sier hun.