AP-SMS fullt lovlig

Flere har reagert på at Arbeiderpartiet sendte ut SMS med politisk reklame søndag.

LOVLIG Flere av Åndalsnes avis sine lesere, samt velgere over hele Norge, har reagert kraftig på å ha mottatt politsik reklame via SMS fra AP. - Fullt lovlig, sier Forbrukerombudet 

Nyheter

I løpet av søndag formiddag plinget SMS-lyden i mange telefoner i hele Norge. Men i stedet for å være en melding fra venn eller familie viste det seg å være en SMS fra Arbeiderpartiet. Meldingen inneholdt en oppfordring om å stemme på AP i valget i morgen.

Din stemme kan telle!

Dette fikk mange til å se rødt. Også flere av Åndalsnes Avis sine lesere har reagert.

- Jeg har ikke samtykket til å få reklame fra AP, sier en Rauma-dame som ønsker å være anonym. Hun ringer for å markere sin misnøye i avisen, samt spørre om dette i det hele tatt kan være lov.

Men før noen indignerte SMS-mottakere oppsøker sin lokale AP-representant for å gi dem en rett høyre, må vi informere om at masseutsending av politisk budskap via sms og epost er lov. Det er ikke nødvendig for politiske partier å innhente samtykke, slik en kommersiell virksomhet må gjøre.

Ifølge juridisk direktør i Forbrukerombudet, Frode Elton Haug, er meldingene fra Arbeiderpartiet ikke i strid med lovverket.
– Politiske budskap som dette omfattes ikke av den bestemmelsen vi har i lovverket. Loven regulerer rett og slett ikke budskap fra politiske partiet, sier han til VG.

- Nei, til Møreaksen og plast

I den utsendte SMS-en skriver Arbeiderpartiet at dersom du heller vil priotiere skole og eldre fremfor skattekutt, og vil ha FrP og Høyre ut av regjering, må du stemme på på dem.