Hærverk ved Rikets sal

Søndag morgen ble det gjort hærverk mot Rikets Sal, forsamlingshuset til Jehovas Vitner.

  Foto: Privat

  Foto: Privat

Nyheter

Ugjerningen ble oppdaget av tilreisende gjester som hadde kommet til Åndalsnes for å delta i et møte i Rikets Sal i Jærteigen i Kammen seinere på formiddagen.

– Dette likner på det hærverket som ble utført ved rådhuset i sentrum tidligere i uka. Ganske umotivert hærverk, så vidt jeg kan begripe, mener Bjarne Lund.

Han er medlem i den lokale Jehovas Vitner menigheten.

– Jeg vet i hvert fall ikke om at Jehovas vitner har noe utestående med lokalbefolkningen som gir grunn til å angripe huset vårt på denne måten.

Søndagens ødeleggelser begrenset seg til to knuste blomsterkrukker og en skadd dør. Huseierne brukte formiddagen på å rydde opp igjen i rotet før det planlagte møtet kunne starte utpå dagen.

Politiets operasjonssentral for Nordmøre og Romsdal opplyser at de fikk inn en melding om en knust bilrute i samme gate klokka 06.00 søndag morgen.

– En beboer i området hørte bråk utenfor huset, og oppdaget den knuste bilruta da han gikk ut for å sjekke, opplyste vakthavende hos Politiet søndag formiddag.

Om det er noen sammenheng mellom de to tilfellene gjenstår å se. Ifølge Bjarne Lund i Jehovas Vitner var ødeleggelsene ved Rikets Sal ikke anmeldt søndag ettermiddag.