Dette skjer i Åndalsnes sentrum på lørdag

Her får du oversikten over hva som skjer hvor.
Nyheter

Leder for Norsk Fjellfestival, Solrun Sylte gleder seg til lørdagen.

– Det har vært mye planlegging, men det blir veldig bra, sier hun og forklarer at med fjellfestivalens åpningsdag med mange aktiviteter i sentrum, i tillegg til at NRKs Sommertoget kommer, blir det en opplevelsesrik dag for både raumaværinger og tilreisende.

– Molde og Ålesund har jo ikke tog, så da bør de komme hit! Dette er så absolutt ikke en dag bare for oss i Rauma, sier hun.

Skal tegne åpninga

Sylte forklarer at hele dagen med familievennlige aktiviteter i sentrum er å regne som selve åpninga av festivalen.

– Det blir et åpningsøyeblikk også. Jeg har utfordret Øisteins blyant til å tegne åpninga. Det blir spennende, sier hun.

NRK har i år parkert sommerbåten og reiser i stedet landet rundt i åtte uker med et spesialbygd togsett. Om bord er både Sommeråpent og Reiseradioen. NRK sender også minutt for minutt, og lørdag stanser toget på Åndalsnes.

Her kan du se toget:

Lørdag klokka 11.05 ruller toget ut fra Dombås stasjon. Toget stopper på Bjorli fra klokka 11.50 til klokka 12. Det passerer så Kylling bru klokka 12.19, Marstein klokka 12.40 og ankommer Åndalsnes klokka 13.08. Toget har sendefri søndag og mandag, og avgang fra Åndalsnes tirsdag klokka 10.50.

Programmet:

 • 11.30: Barneshow med Øisteins Blyant på rådhusplassen. Han tegner åpninga av festivalen!
 • 11- 16: Tare-Safari
 • 12-18: Friluftsloppis
 • 13.08: Sommertoget ankommer stasjonen. Sender minutt for minutt i 10–15 minutt.
 • Cirka 13.30: Fantorangen og Perla fra NRK Super hilser på barna på stasjonen. NRKS Labyrint stiller med stasjon for å kaste slimball.
 • 14.30: Danseforestilling
 • 15: Visning av barnefilm, Karsten og Petra, på storskjerm på rådhusplassen.
 • 16: Åpning av Andreas Winter sin fotoutstilling i gamle Esso-bygget.
 • 19.30: Åndalsnes Storband og Knut Marius Djupvik byr på konsert ved Tindesenteret.
 • 20.45: Kviss på perrongen.
 • 21.30: Sommeråpent sender direkte fra perrongen. Ogras og Dina Misund spiller. Trolig er NSB-sjefen gjest. I tillegg til at fjellfestivalen skal dele ut prisen Årets Fjellgeit på direkten.
 • 22.30: Ogras spiller konsert ved Tindesenteret.
 • 23.30: Myllargutens Gammaldansorkester byr opp til bryggedans ved Tindesenteret.

– Rørt og overveldet

Prosjektleder for Sommertoget, Thomas Hellum, sier han er både overveldet og rørt over responsen de har fått fra starten på turen i Bodø.

– Det blir bare flere og flere.

– Vil du komme med ei oppfordring om at folk skal komme ut når dere reiser forbi?

–Det virker det som om folk klarer det veldig godt uansett. Vi prøver så godt vi kan å filme så mange blide ansikter som vi kan, for dem er det mange av. Vi er glad for alt vi ser, men det viktigste er at vi får laget fine program om hvor fint folk bor rundt omkring i landet, sier han.

Deler ut pris på direkten

Sylte forteller at det er Ola Einang fra Ørsta som skal dele ut prisen Årets fjellgeit på direkten under Sommeråpent. Prisen i år går til hele Sherpa-folket, og det er en god venn av Einang, Sonam, som kommer for å ta imot.

– Sonam jobber på trappene ute på Midsund. Einang er en pioner i arbeidet med bratt friluftsliv og han har besøkt Nepal utallige ganger. Han er en av våre fremste kjennere av sherpafolket og deres kultur, sier Sylte.