Denne filmen skal gjøre turistene bedre forberedt

Håper filmen skal føre til færre redningsaksjoner på Romsdalseggen.

Videoen er laget av Visit Norway, og er en del av kampanjen "Safety first".

Nyheter

Redningsaksjonene ved landets mest populære fjelltopper og fjellturer har økt i omfang de siste årene. Nå har Visit Norway tatt grep med en ny informasjonskampanje. De har laget videoer med sikkerhetstips fra de poulære turene.

Over kan du se Romsdalseggen-videoen, som Innovasjon Norge håper at folk vil hjelpe til med å spre.

Håper på færre redningsaksjoner

- Mange redningsaksjoner kunne vært unngått om turistene hadde hatt bedre kunnskap i forkant av turen. Enkelte vil nok trosse selv de beste råd og legge i vei uansett, men vi håper at vi med våre nye sikkerhetsfilmer kan bidra til å redusere antall redningsaksjoner i norske fjell. Tilbakemeldingene fra bransjen er at dette er noe de virkelig har savnet og er glade for å kunne ta i bruk, sier reiselivsdirektør Bente Holm i Innovasjon Norge.


Ikke lenger «familierute»

– Romsdalseggen passer ikke for alle, sier reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke. Nå blir det tydeligere også i markedsføringen.

Romsdalseggen har blitt svært propulær de siste årene, og reiselivssjefi Rauma, Hilde Gråberg Bakke, forteller at interessen er enorm i forkant av årets sesong. Fredag går den første organiserte bussturen til Vengedalen.

Anbefaler guide

I fjor ble det tatt til orde for at informasjonen om Romsdalseggen kanskje ikke var god nok.

Selv om reiselivsdirektøren er glad for at interessen for norsk natur har eksplodert, er hun bekymret for hva som vil skje med omdømmet til næringen når køene til de mest populære turistdestinasjonene stadig blir lengre og redningsaksjonene dessverre stadig flere.

- Vel så viktig som omdømmet er å sørge for et bærekraftig reiseliv, som ivaretar norske naturressurser og fortsatt skaper gode verdier for samfunnet. Med et knippe nye filmer om sikkerhet i norske fjell generelt, og ved fem av Norges mest besøkte destinasjoner spesielt, vil Visit Norway bidra til å gi turister det best mulige utgangspunktet for å oppleve fjellene våre på en sikker måte.

Filmene skal gi et ærlig bilde av forholdene de besøkende må vente seg, og inneholder mange tips til turistene. Innspillingene er gjort på Trolltunga, Preikestolen, Kjerag, Romsdalseggen og Besseggen nå i vår.

- Riktig bekledning, nok proviant og ikke minst å sjekke værvarslingen før man legger ut på tur er grunnleggende. For de som er usikre på å gå alene, anbefaler vi å benytte seg av guide. Både fordi man da ferdes sikrere i fjellet, men også fordi man kan få en mer helhetlig opplevelse med informasjon om historie, kultur og destinasjonene generelt enn hva man hadde fått på egen hånd, sier Holm.

Vil du se videoene for de andre destinasjonene? De finner du her.