Per Vidar Kjølmoen (Ap) fremmet en interpellasjon til onsdagens kommunestyre, der han foreslo at tittelen "rådmann" endres til "administrasjonssjef" i forbindelse med tiltredelsen til Toril Hovdenak.

I sin interpellasjon skrev han at:

«Rådmann» er en av få yrkestitler i Norge som ikke er kjønnsnøytral. Over sommeren vil Rauma få sin første kvinnelige «rådmann». Derfor passer det godt at kommunestyret endrer denne yrkestittelen fra rådmann til administrasjonssjef. Det er verdt å merke seg at det er begrepet «administrasjonssjef» som konsekvent benyttes i kommuneloven."

Uenig

Ordfører Lars Olav Hustad ønsket ikke en endring.

- Vi har søkt etter en rådmann og vi har ansatt en rådmann. Selv om det er en kjønnsbestemt tittel, så er dette en en tittel som har vært brukt i mange år, og som vi finner igjen for eksempel hos Fylkesmannen. Kommende rådmann ønkser at rådmann blir videreført inntil videre, sa han, og la til at i forslaget til ny kommunelov er tittelen "kommunedirektør"

Tittelen blir stående

18 stemte for å realitetsbehandle forslaget, men siden det holder at en tredjedel avviser interpellasjonen, ble saken ikke behandlet. Derfor blir tittelen "rådmann" stående.

- Arbeiderpartiet har foreslått dette også tidligere, og da skulle vi komme tilbake til dette. Det er riktig at det fortsatt finnes kjønnsbestemte titler, men det blir færre av dem, heldigvis. Likestilling handler også om symbolikk, sier Per Vidar Kjølmoen.