Stort stevne til Måndalen i 2018

- Dette er kjempestas, sier Kristin Lien i Måndalen IL Friidrett.

Kristin Lien (til høyre) er leder i Måndalen IL Friidrett. Til venstre Hanne Waksvik Hustad.   Foto: Tormod Lien

Nyheter

Måndalen IL er tildelt Ungdomsleker for 13- og 14-åringer i september 2018.

– I praksis betyr dette 250-300 deltakere på Måndalen Stadion den helgen konkurransen arrangeres, med tilhørende trenere, lagledere, støtteapparat og familie, sier leder Kristin Lien i Måndalen IL Friidrett.

Største noen sinne

Hun sier at Måndalen IL Friidrett aldri har arrangert noe som er større.

- Det er KM som har vært det største for oss, da har vi hatt 150-180 deltakere. Men dette blir større og med mange flere øvelser enn det vi er vant til. Til og med kappgang skal vi arrangere.

Et så stort arrangement fordrer mange frivillige.

- Vi har mange, men vi kommer til å spørre også i andre idrettslag om det er noen som kan bidra akkurat den helga, sier Lien.

Skal unngå stevnekollisjon

- Endelig dato er ikke satt, men vi jobber for at ikke skal bli første helga i september, som er helga som Romsdalseggenløpet arrangeres, sier Lien.

Utøverne skal i utgangspunktet ligge på skoler.

- Men vi må ta i bruk campingplassen i Måndalen, og komme i dialog med andre overnattingssteder i kommunen. Det er mange tilreisende, sier hun.

Må investere

Måndalen IL Friidrett vil måtte investere i nytt tidtakingsutstyr og en tribune.

- Det blir nok noen hundre tusen kroner, men mye arbeid kan gjøres på dugnad, sier Lien.


Se over 20 bilder fra KM i Måndalen

Stor deltakelse, flinke arrangører og gode resultater.

Hun gleder seg allerede:

– Dette er en stor jobb, og vi er helt på startstreken planleggingsmessig, men vi er veldig klare for å vise frem Måndalen, Rauma, Møre og Romsdal - og friidretten fra en utmerket side den helgen. Og på den måten ta godt vare på tillitserklæringen vi har fått fra krets og nasjonalt forbund.

Fylkesmesterskap


Klare for stevne

Godt over hundre deltar i det åpne friidrettstevnet i Måndalen lørdag..

Ungdomsleker arrangeres tre forskjellige steder i landet med til sammen 750 deltakere. På Måndalen stadion skal konkurransen for Midt- og Nord-Norge gå av stabelen. Ungdomslekene blir en fylkeskonkurranse der de seks nordligste fylkene tar ut sine beste utøvere i klassene 13 og 14 år - som samles til individuell og lagkonkurranse.

Utøverne blir tatt ut til kretslag i sitt fylke, der de konkurrerer som lag og individuelt. Kretsene konkurrerer mot hverandre og den beste deltageren fra hver krets i hver øvelse/klasse teller.