Etablererprisen ble opprettet i 2014 for å sette fokus på viktigheten av at nye arbeidsplasser skapes.

Rauma Næringslag har brukt sine medlemsbedrifter for å få inn forslag til kandidater til årets pris. Prisen går til Odd Erik og Kristine Rønning ved Hotel Aak. Driftsselskapet ble etablert i 2013 og det heter i begrunnelsen for pristildelingen at Kristine og Odd Erik hele tida har lagt vekt på kvalitet i mat og vertskap og at det skal være en opplevelse for gjestene hver gang de kommer til Aak. De har også tenkt nytt ved å utvikle teambuildingskonseptet Aak Challenge der de arrangerer temahelger der el-sykkelturer til toppen av Trollstigen er et viktig element.

– Rauma Næringslag ønsker gjennom utmerkelsen å løfte fram de som tar sats og legger ned en stor innsats for å gi raumasamfunnet et breiere tilbud, sier styreleder i Rauma Næringslag, Lars Stenerud. Han legger til at Rauma har som mål at det skal skapes 300 nye arbeidsplasser i løpet av en tiårsperiode og at det skal bli 75 nyetableringer per år.

– For å greie dette, trenger vi at noen går foran og viser at det å satse både er lønnsomt og givende, sier Stenerud.

– Kjempegøy, sier Kristine Rønning og sier prisen varmer etter en oppstartsperiode som har vært både krevende og arbeidsom, men også veldig artig. Hun forteller at det nå begynner virkelig å løsne etter at det har vært det hun kaller både «blod, svette og tårer».

– Det blir nok over seks årsverk her hos oss i 2016 og vi har nå bookinger til midten av oktober allerede. Det har vært stas å starte noe eget her i Rauma så lenge vi heier på hverandre slik vi har gjort, sier Kristine Rønning.