Verdens raskeste fjelløper har flyttet til Måndalen

Kilian Jornet har kjøpt hus.

  Foto: EPA/Anthony Anex

Nyheter

Av eiendomsoverdragelsene for februar går det fram at Burgada Kilian Jornet og Tina Emelie Forsberg har kjøpt hus i Måndalen.

Det spørs nå om ikke Raumas fjellgeiter får hard konkurranse opp fjellene. Kilian Jornet er nemlig regnet som verdens raskeste fjelløper, og han har en milelang merittliste.

Han har vunnet Skyrunner World Series seks ganger, og han har vunnet noen av de mest prestisjetunge løpene, inkludert Ultra-Trail du Mont Blanc, Grand Raid, Western States Endurance Run og Hardrock Hundred Mile Endurance Run.

Han har også den raskeste tiden opp og ned Matterhorn, Mont Blanc og Denali, for å nevne noe.

- Stort for Rauma

Ola Hovdenakk, leder for Romsdal Randonee, sier at det er stort både for ham selv og for Raumas befolkning at Jornet flytter hit.

- Han er en stor inspirasjon for lokale fjellfolk. Det er artig å få en ny målestokk på hva som er mulig å gjøre her i Rauma. Han kommer til å gjøre banebrytende ting i fjellet, tror Hovdenakk.

- Hvor stor er han egentlig?

- Han er en stor idrettskjendis, kjent både lokalt i Spania og internasjonalt, og blir gjenkjent. Han kalles «fjellets Messi»; Messi kan gjøre alt med fotballen, og Jornet kan gjøre alt i fjellet. 

Hovdenakk mener også at Jornet sin store dekning på sine sosiale medier for de som er i ski- og fjellmiljøet vil ha betydning for Raumas renome som fjelldestinasjon.

"Elsker fjell"

På sin egen hjemmeside skriver Jornet at

"I define myself as a lover of mountains. I like competing, as it is a way to meet friends and to self-improve. But, above all, I conceive sport as a way to discover landscapes both inside and outside you. I love silence and solitude, but communication, listening, reading, writing and travelling also appeal to me.  (...) My life is spent pursuing and fighting for my dreams."

Han konkurrerer i randone om vinteren og fjellløp om sommeren.

Vi har forsøkt å komme i kontakt med Jornet, uten å lykkes.