Lokale mattradisjoner på TV-skjermen

50 millioner amerikanere har sett norsk mat gjennom togvinduet.

Andreas Viestad på Litlefjellet.  Foto: Evy Kavli

Nyheter

I august startet en ny sesong av "New Scandinavian Cooking", eller "En bit av Norge", som serien heter i Norge, på TV i USA. I følge NSB fikk da nærmere 50 millioner amerikanere se tradisjonsrik mat bli laget langs stoppesteder på Raumabanen, Bergensbanen og Nordlandsbanen.

Onsdag 13. januar går programmet fra Raumabanen og Rauma endelig på TV2.

Opptakene ble gjort høsten 2014.

– Dette er jo en spektakulær plass. Men jeg er litt nervøs for å ha ansvaret for alle disse folkene i denne høyden, sa regissør Jan Erik Lustig under opptakene, mens de filmet tilredning av moskus på Litlefjellet.

Programmet fra Bergensbanen går allerede 4. januar, mens programmet fra Nordlandsbanen går 14. januar.

- Taco fra Norge

Det var mens resten av Norge var paralysert av kjempeklippen Mannen som truet med å falle ned, at Andreas Viestad og teamet reiste på oppdagelsesreise i Romsdalen.

I programmet får seerne se en helt spesiell rett fra Lesja.

- Det er kanskje den største matoppdagelsen jeg har gjort i Norge. I Lesja har de en rett jeg aldri har smakt før, eller hørt om for den saks skyld. Mjukbrød med morr. Ikke bare er det en kjempegod rett. Det er faktisk beviset på at tacoen kommer fra Norge, forteller Viestad.

- Har sniktittet

- Vi har sniktittet på programmene som er filmet ombord og langs togstrekningene våre og er mektig imponert.  Fantastiske retter servert ved norske fjell og fjorder er en uslåelig kombinasjon, og enda flottere er det at toget kan ta deg til disse stedene rundt i landet vårt, sier markedsansvarlig for Dovre- og Raumabanen, Terje Fossum i NSB.

- Andreas Viestad og New Scandinavian Cooking presenterer Norge og våre mattradisjoner på en flott måte og dette er vi utrolig glade for å få være med på, forteller han.