Skrevet av Gaute Grøtta Grav, ordførerkandidat Rauma Høyre

Vi i Rauma Høyre ønsker god dialog med alle politiske partier, slik at vi finner løsninger som raumaværinger nyter godt av. Samarbeid er viktig for å nå felles mål, og Rauma kommune er ikke noe unntak.

Dessverre virker ikke dette å gjelde alle partier i Rauma. SV har allerede et styrevedtak lokalt på at de utelukker et valgteknisk samarbeid med oss i Høyre. Vi synes det er leit at SV på denne måten har lukket døra for et konstruktivt samarbeid før vi i det hele tatt har snakket sammen. Samtidig kan det virke som dette er veien SV velger å gå - både lokalt og nasjonalt.

Yvonne Wold i SV ledet i helga valgkomiteen under partiets landsmøte. Der ble Kjersti Bergstø enstemmig innstilt og valgt som ny leder av partiet. Bergstø brukte den første anledningen som partileder til å bruke splittende og polariserende retorikk, til applaus fra salen. Blant annet fikk Kjell Inge Røkke beskjed om å «ryke og reise».

Bergstø viser liten respekt for de som investerer i norske bedrifter og som skaper arbeidsplasser og verdier vi alle nyter godt av. Det er ikke SV som har bygget landet, men folk i by og bygd med gode ideer, risikovilje og et engasjement for lokalsamfunnet sitt. Det er sikkert gøy for SV å vinke til flyene på vei til Sveits, men til syvende og sist går dette utover velferdssamfunnet vårt.

Kjell Inge Røkke bidrar årlig med millioner til lag og foreninger i Møre og Romsdal, gjennom «Prosjekt Tilhørighet».

Fra 2006 til 2022 har lag og foreninger i Rauma mottatt over 7,3 millioner kroner gjennom dette prosjektet. For å si det slik, du må selge noen ruller med dopapir for å matche dette beløpet.

Rauma Høyre ønsker å takke alle bedrifter som bruker av sine ressurser til å støtte frivilligheten og legge til rette for utøvelse av kultur og idrett i kommunen vår.