Forhåpentligvis et godt valg. Mandag 25. april er helt avgjørende for fremtiden vår. Er det bare min mage som vrenger seg ved tanken på at jeg ikke lenger skal få si: «I kjøm frå Rauma»? Det har blitt argumentert for og imot sammenslåing, men hva med identitetsfølelsen vår?

Jeg valgte å flytte tilbake til Rauma, men nå vil noen rokke ved dette valget. Hvor bor jeg, og hvem er jeg etter 2020? Romsdaling? Ja, det er jo navnet på en hel region. For meg blir det for dumt at eventuelt Vestnes og Rauma skal gjøre krav på dette navnet. Moldenser? Nei, takk! «I kommer ikke fra Molde». Vi kommer til å bli spist opp. Kanskje er det veien å gå en gang i fremtiden, men inntil videre klarer Rauma seg helt fint på egen hånd.

Liten? Rauma? Langt ifra! Rauma er akkurat stort nok. Fyller seg selv helt. På langs og på tvers. Fra øverst til nederst. Er du større enn deg selv, kanskje? Kjære alle raumaværinger, unge og gamle. Husk å stemme! Hvem har dere lyst til å være i fremtiden? Hva er det beste for vår kjære kommune - hele Rauma kommune? Hvorfor skal vi være splittet når vi kan stå sammen? Verdens beste kommune for naturglade, og verdens beste kommune for deg og meg.

Godt valg!

Hilsen en litt bekymret tilbakeflyttet verming, raumaværing og romsdaling.

Beate Kristin Brude