Nærbutikken er avgjørende for å ha et levende lokalsamfunn, og kan være avgjørende for å hindre fraflytting. Når du handler maten din lokalt er du med på å opprettholde nærbutikken i bygda.

Vi i Eidsbygda Bygdekvinnelag mener at nærbutikken vår spiller en viktig rolle som møteplass i bygda. For mange er nærbutikken like viktig som skolen og barnehagen. Det er på butikken du regelmessig slår av en prat med sambygdingene dine. For de aller fleste er nærbutikken den aller viktigste møteplassen mellom bygdefolket, og for mange er det et viktig sosialt servicetilbud. Nærbutikken vår har tilleggstjenester som tipping, salg av drivstoff og apotek i butikk. Det er tjenester som har stor betydning for fastboende og turister.Vi vil at alle skal handle mest mulig av matinnkjøpene i vår nærbutikk. Da blir det mulig for butikken å opprettholde et bredt utvalg. Mange butikker i distriktene satser på salg av lokalprodusert mat.

Eidsbygda Bygdekvinnelag vil støtte lokale matprodusenter, og ser at dette kan skape både arbeidsplasser, lokal identitet og stolthet. Vi mener det beste du kan gjøre for å opprettholde nærbutikken er å bruke den. Da er du med på å redusere handelslekkasje, sørger for lokal handel og en levende bygd.Gjør et bevisst valg – velg nærbutikken

Eidsbygda Bygdekvinnelag