Det går raskt mot sommer og en ny fjellfestivaluke som setter Rauma kommune og Åndalsnes til de grader på kartet, på en flott og positiv måte.Under festivalen er det tradisjon og dele ut hedersprisen Årets Fjellgeit.

Prisen er delt ut 15 ganger tidligere, ikke siden Stein P. Aasheim vant prisen, har noen lokale personer blitt funnet verdig til tittelen Årets Fjellgeit.Prisen er stort sett blitt tildelt nasjonale «kjentfolk» og fjellfolk.Jeg forstår at det for festivalen er spennende og noen ganger nødvendig å løpe etter kjente personer som kommer og kaster glans over festivalen.

Det er også viktig at våre lokale «fjellfolk» som bruker naturen og fjellene i vår kommune hver helg hele året sommer som vinter blir satt pris på. I vår kommune er flere eldre lokale fjellgeiter som uke etter uke, måned etter måned, år etter år bruker naturen og fjellene i vår kommune som «ekte» lokale fjellgeiter.

Av den «eldre» garde er det en fjellgeit som jeg synes stikker seg klart ut og det er Kjell Ivar Remmem. Kjell Ivar har i flere tiår før begrepet «topptur» ble vanlig i vårt språk erobret de fleste topper i vår kommune, det i en periode klatrerne måtte lage sitt eget sikringsutstyr for å kunne erobre de høyeste toppene. Den som skal på tur sammen med Kjell Ivar må stå tidlig opp, ofte er han kommet ned igjen til lavlandet, før noen av oss andre har stått opp. Turene Kjell Ivar legger ut på, ofte alene, er ikke for amatører, det er mer normalen at det er turer over flere fjell, gjerne opptil 8–9 timers gange.

Jeg tror ikke det er nødvendig å beskrive «fjellgeiten» Kjell Ivar nærmere, han har en stor bekjentskapskrets og disse kjenner seg igjen i min omtale. Håper Norsk Fjellfestival fra år om annet kan trekke frem noen av våre store lokal fjellgeiter, som i flere tiår ha vært gode og ambassadører for tur og fjellsporten i vår kommune. Dette er ambassadører som til de grader har levde opp til kommunens kjerneverdier og vært med til å gjøre Rauma kommune til «Verdens beste kommune for naturglade mennesker».

Lykke til med kommende fjellfestival.

Åndalsnes 06. april 2016

Svein Kroken