Valget nærmer seg og duften av valgflesk river i nesa.

Det loves mer penger til alle mulige gode formål. Høyre har foreløpig tatt kaka med plutselig å love en dobling av bygdeutviklingsmidlene(!) Men ingen vil snakke om hva som skal prioriteres ned.

Vi i Arbeiderpartiet tør ikke komme med luftige lovnader. I inneværende periode har Rauma kommune brukt mer penger enn noen gang tidligere. Nå har vi fått en ny regjering som prioriterer kommuneøkonomien ned. I tillegg kan en lovendring om eiendomsskatt føre til ytterligere inntektstap for kommunen, mens kommunalt eide Rauma Energi ligger an til å måtte betale en regning på over 15 millioner kroner. På toppen av det hele kommer store overforbruk på driftssida i kommunen, og nå innmelding på ROBEK-lista.En kan gjerne friste velgere med bowlingbane og dobling av bygdeutviklingsmidler, men sannheten er at Rauma kommune står overfor en tøff periode med knallharde økonomiske prioriteringer. Fondene er borte. Pengene er brukt opp. Vi i Arbeiderpartiet tør ikke love mer enn at jobb nummer én blir å skjerme svake grupper i den tøffe tida som kommer.

Det Rauma trenger nå er økonomisk ansvarlighet og evne til å ta vanskelige beslutninger, ikke forsøk på å bygge luftslott med penger som ikke finnes.

Per Vidar Kjølmoen

Ordførerkandidat for Rauma Arbeiderpart

i3. kandidat for Møre og Romsdal Arbeiderparti