Så er det klart for å konstituere det nye kommunestyret. Husker godt forrige hestehandel; hadde den gang stemt Ap. Så skulle det vise seg at det i realiteten ble en stemme til Høyre. En av arkitektene bak konstruksjonen var Aps ordførerkandidat til årets valg. Tror nok det var mange tidligere Ap-velgere som ikke hadde tillit til listetoppen etter det som skjedde sist. Nå gikk de ut før valget og lovet å samarbeide med SV og Sp. Jeg syntes det var realt; – da visste velgerne hva de hadde i vente.

Men så kan vi lese i avisa at Hustad har tilbudt Kjølmoen 40 prosent stilling som varaordfører. Aksepterer han det, mister han den siste rest av respekt. At sittende ordfører kommer med et slikt tilbud, forbauser vel ingen. Som ved forrige valg sluker han villig kameler bare han får beholde makta. Ser at verken Hustad eller Kjølmoen har vært tilgjengelige for kommentarer. Som forrige gang. «Ingen kommentarer», var Hustads mantra den gangen. Historien gjentar seg.

Marit Nauste har fått mye pepper for «sviket» sitt. Hun fortjener heller ikke ros for måten hun demonstrerte mot Kjølmoen på. Men det styrker i alle fall ikke tilliten til Arbeiderpartiet. Så blir det spennende å se om noen tør å bryte ut når ordføreren skal velges.

Klungnes, den 11. oktober 2015.

Einar Klungnes