Åndalsnes Avis er skuffet over NFF og dets generalsekretær (altså meg) fordi vi ikke tar skikkelig avstand fra RBK og spillernes bruk av ordet «hat» i forbindelse med gullfeiringen i Trondheim by.

Jeg er enig med lederskribenten. Det er skuffende at vi ikke tar større avstand, men snarere nyanserer bildet - enda det er et så sterkt ord som «hat» som er i bruk.

Å hate Molde by er ikke noe kult i det hele tatt. Ikke Bergen by heller - som er en av supporternes yndlingssang fra andre lag.«Best i by'n og hater Lyn» sang vi for full hals i Vålerenga samtidig som vi samarbeidet med Lyn om alt fra billetter til spilleroverganger. Og er det noe Vålerenga savner i dag, så er det faktisk Lyn. Ordet er sterkt, men kan ha en annen klang i en supportersang.

Jeg beklager likevel at vi i lys av både Fair play og Handshake for Peace ikke tar større avstand til språkbruken enn vi gjør, for jeg er enig i måten det i lederartikkelen beskrives på - at dette isolert sett er over streken. Forbilder, barn og unge, respekt og det å kunne velge andre ord i gledesrusen.Likevel forsvarer jeg det vi har gjort. Eller ikke gjort - for balansen er nyansert.

Spillere har bedt om unnskyldning og Molde og Rosenborg har snakket sammen og begge er enige om at det beste er å legge dette bak seg. Dette faktum kunne dog ha kommet bedre frem.

Det å tilgi er også en egenskap vi ikke skal glemme. Det er ikke alltid at straff og avstraffelse er veien å gå. Ikke glem at det er veldig mye mer komplisert bilde enn det som er presentert i 20 sekunder på TV.

Det er det eneste jeg ber Åndalsnes Avis å huske på mens det så riktig slås ned på viktigheten av å markere.

Unnskyldning, tilgivelse og nye sjanser er også viktige egenskaper å ha med seg.

Og det beste svaret fra Molde FK kom jo i Glasgow...

Kjetil Siem, generalsekretær i Norges Fotballforbund