Skrevet av Gaute Grøtta Grav, ordførerkandidat Rauma Høyre

Det er mulig redaktøren i Åndalsnes Avis blir skuffet over å lese dette, men vi i Høyre setter samarbeid og åpen dialog med de andre partiene i Rauma høyt. Høyre har mange ideer jeg tenker vil gjøre Rauma både bedre og enklere fremover, og heldigvis finnes det kloke hoder i de andre partiene også. I en kommune som Rauma er det slik vi bør jobbe for å få til gode løsninger; vi samarbeider og blir enige.

Erna Solberg er en politiker jeg har stor respekt for. Hun får mye gjort, ofte uten støy og leven. Da vi møttes forleden diskuterte vi viktigheten av «å snakke med hverandre, fremfor å snakke om hverandre». Mange misforståelser unngås på den måten, og vil være et mantra for meg i rollen som ordfører, om jeg får den æren.

Døra til oss i Høyre står alltid åpen for dialog. Flere på lista vår, inkludert meg selv, har allerede hatt gode, uformelle samtaler med medlemmer fra de fleste partiene i Rauma om veien videre. Det setter vi pris på, og håper det fortsetter fremover også.

Jeg har forståelse for at enkelte partier prøver å distansere seg fra Høyre for å være et slags maktalternativ, og det lever vi godt med. Personlig er jeg mest opptatt av å finne de beste løsningene for Rauma fremover. En god ide, er nettopp en god ide, uansett hvilket parti ideen kommer fra.

Så er det slik at det kommer til å være saker vi er helt uenige om også. Debatter, der man får frem forskjellige argumenter på en saklig måte, ønsker jeg hjertelig velkommen.

Et levende engasjement får frem følelser, enten om det er på fotballbanen eller i politikken, og da kan det gå ei kule varmt. Skulle det skje, håper jeg at vi i stedet for å bære mer ved til bålet, utfordre til tvekamp og finne frem popcorn til publikum, heller kollektivt får igjen pusten og starter på nytt med hvilepuls.

Vi i Høyre gleder oss til å komme med konkrete forslag til et bedre og enklere Rauma i tiden fremover, med muligheter for alle. Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke alle som har sagt ja til å stå på de forskjellige valglistene i Rauma, det står det respekt av.