Rauma skateklubb har i snart et år forsøkt å få bygge en skaterampe på Åndalsnes. Det er snakk om en rampe laget i tre på 5 X 7 meter, litt over en meter høy.

Vi hadde noen forslag til plasseringer og tok kontakt med kommunen i fjor vår. Kommunen mente vi burde legge rampen til “Kirketomta”, da den var tenkt å bli en bypark for diverse aktivitet. Resten av saksgangen har blitt skrevet om i Åndalsnes Avis tidligere, og nå skal byggesøknad igjen opp i planutvalget. “Kirketomta” er ikke noe must for oss. Vi ønsker en plass i sentrum hvor vi kan sette opp rampen vi har fått penger til. Det blir ikke noe dårligere rampe om vi bygger den på Øran, i Måndalen eller i Isfjorden, men vi har tro på å skape en aktivitetsplass for unge I SENTRUM.

Et bysentrum trenger ung aktivitet og det vil vi være med på å skape. I stedet for å samle all aktivitet på en idrettsplass i utkanten, tror vi det er positivt for de unge og for sentrum at det er litt liv også etter kl.17.00. La oss starte med en rampe og så få enda flere aktiviteter til sentrum! Hvis du teller skateboard, sparkesykler og BMX-sykler i garasjene i Rauma, så vil du raskt se at det er flere enn medlemmene i klubben som ønsker seg en boltreplass. Og det vil vi bygge med støtte fra Frifond og veldig sjenerøse lokale byggevareforhandlere. Den blir selvfølgelig gratis å bruke, og vi oppfordrer alle brukere til å forholde seg til vanlige regler hva gjelder støy. Men aktivitet lager lyd. Barn og unge lager lyd. Heldigvis! Det vi ønsker oss fra kommunen er hjelp til å finne en plass å bygge rampen, ikke beskjed om å levere fullstendig byggesøknad med nabovarsler for tredje gang.

Vi avslutter med et sitat av AP-leder Jonas Gahr Støre:“Jeg skulle ønske kommunen bygde like mange skateboardramper som ballbinger. (…)

Det blir kanskje noen flere forstuede albuer som sykehusene må ta seg av, men det bygger fremfor alt god helse.”

Filip Eidsvåg (gammel fyr - nyfrelst skater)

Styremedlem Rauma skateklubb.