Leiktun barnehage

Som Høyre repreresentant Renate Soleim skriver i sitt innlegg i Åndalsnes Avis 11.06.18 har kommunen vedtatt å oppgradere Leiktun Barnehage for 7 millioner. At Soleim ønsker å se på ett annet alternativ 20.06.18 føles for oss som trives der Leiktun er i dag som vinglete.

Det er på høy tid at Rauma kommune holder en stødigere kurs med tanke på oppvekst vilkåra i denne kommunen. Det er nå snart ikke en eneste barnehage eller skole i kommunen som ikke er eller har vært berørt av usikkerhet rundt plassering eller midler til vedlikehold og drift. Dette skaper og har skapt frustrasjon for de som har barn og unge i skoler og barnehage her i kommunen. Framtida er barn og unge, gi foreldre og barn langsiktighet og gode vilkår. Lytt til foreldre og ansatte, prioriter barn og unge, la kvalitet og langsiktghet trumfe besparelser og unødvendig bruk av kommunale midler på utredelser av utredelsene. Det er klart at beslutningsprosesser angående skole og barnehager må diskuteres, men akkurat nå er det ikke flytting av Leiktun barnehage vi skal diskutere. Barn i en barnehage har ikke behov for nærhet til butikker og skole, de har behov for en god barnehage! ”Jeg ser hvor bra det er, der vi har barna våre nå” sier Solheim, men det er jo ikke dit du foreslår å flytte oss Soleim.

Leiktun barnehage trives godt der den er, ansatte trives (men trenger bedre fasiliteter og ikke usikkerhet rundt sin egen arbeidsplass), foreldre trives og ikke minst ungene trives godt der. Vi trenger ikke ha en agenda om hvor lang vei det er til skogen Solheim, Leiktun har ingen vei til skogen, Leiktun ligger i skogen. Der vil vi at den skal fortsette å ligge. Barnehagen og de ansatte satser friskt på mer tid ute i denne skogen hvor barna tar lunsjkvilen i hengekøya etter å ha spist mat i gapahuken. Det ligger altså godt til rette for at målet fra de ansatte om mer tid ute i nærområdet kan nås uten å bruke tid på å tilrettelegge for annet enn å ta på seg klær å gå ut. Tenk at dette kan de ansatte og ungene i Leiktun gjøre hver dag i verdens beste kommune for naturglade mennesker. Det må vel skape verdens beste barnehage for naturglade mennesker.

At Soleim og andre trives godt i nye Rabben barnehage er bra. Vi trives godt der Leiktun ligger i dag, men trenger at Soleim og resten av kommunestyret bruker tid på å utnytte de pengene de bevilger til vår barnehage på en best mulig måte. Slik som andre her i kommunen håper at kommunen tar best mulig vare på de andre skolene og barnhagene i kommunen. Vi bare nevner at prosjektering av oppgraderinga av Leiktun barnehage der den ligger i dag er så godt som ferdig (skal være ferdig i løpet av juni 2018).