Leser i Åndalsnes Avis at Rauma Lensmannskontor sommerstenger i ukene 29, 30 og 31. i sommer

Vi opplevede det samme sommeren 2017, da utalte daværende lensmann Jan Magnar Sandvik ifølge Åndalsnes Avis av 8. august 2017.  Sitat: «Vil aldri skje igjen at lensmannskontoret i Rauma ville bli stengt igjen». Den lovnaden holdt i et knapt år, den.

Dette var som et tilsvar fra lensmannen på hendelser og oppslag i media som innbyggerne og tilreisende i Rauma opplevde som krevende. Det var fyllebråk og slåssing, det var  påkjørsler, kollisjoner og andre  trafikale utfordringer som vil forekomme i løpet av en stor turistsommer.

Det at det offentlige som ordensmakt og monopol, ikke ser behovet for at Rauma Kommune som en av de store turistkommuner med opptil 1 million tilreisende  i sommersesongen, har åpent kontor, der ordensmakten er tilstede for publikum, er lite tilfredsstillende for innbyggerne og alle tilreisende i Rauma.

Det er også lite tilfredsstillende at «systemet» ikke setter Rauma Lensmannskontor i stand til å utstede pass, vi som innbyggere i Rauma blir henvist til Molde eller Vestnes, for å kunne få utført denne lovpålagte tjenesten av det offentlige.  Dersom det kun skal være en passutsteder i Rauma og Vestnes lensmanns distrikt, burde denne vært plassert i Åndalsnes. For Vestnes sin del, er kun en kort fergetur til passutsteder i Molde. Hvilken krediterer som er tillagt vekt i plasseringen av denne servicen, er det mange i Rauma som undrer seg over.

Vil til slutt rose alle ansatte ved Lensmannskontoret i Rauma, de gjør en flott og krevende jobb for oss som innbyggere i Rauma.