Forleden dag brakk fergekortet vårt i to da vi skullegjøre opp for oss. Det var preget av alder og slitasje, så detoverrasket ikke at det fikk seg en knekk. Vi kjenner oss igjen der.Det var imidlertid en betydelig slump igjen på kortet, og hva gjørvi nå? Fergemannen fortalte at først måtte vi kjøpe et nytt korttil hundre kroner og fylle på med noen tusen hos ham. Så skulle viringe Fjord1 i Florø og ta det derfra. - Sånn er reglene, sa han.

Vi ringte Florø og la fram saken, og mannen i den andre endenbladde raskt opp på skjermen og bekreftet at vi hadde en pen sumtil gode. Men hvis vi sendte ham kortet, skulle han overførepengene om seksti dager. – Unnskyld, sa vi. Det er mulig vi hørtefeil, men sa du seksti dager? – Ja, det er av sikkerhetsgrunnersånn at tapte kort ikke blir misbrukt, sa han. – Men kortet er joikke tapt. Det er brukket i to, og om et par dager har du det ihånda. Da er det vel bare å overføre pengene? – Sånn er reglene, sahan. Og vi skjønte at her kom vi til kort.

Så nå sitter det en mannpå Fjord1-kontoret i Florø, og på bordet foran ham liggerfergekortet vårt. Brukket i to. I seksti dager skal han stirre pådet for å forsikre seg om at det ikke blir misbrukt. Man tar ikkeunødige sjanser i Fjord1.