Det holder med et fjell?

...men kan ett fjell alene bære alt?

Marit Søholt Stokes stilte spørsmål til Tina Saltvedt og Nina Jensen under Samtaler i fjellet på Litlefjellet søndag.  Foto: Per-Kristian Bratteng

Leserbrev

«Samtaler i fjellet» søndag 9. juli med Nina Jensen og Thina Saltvedt ga mye interessant informasjon om bærekraftig miljø, naturvern, olje, fjell og mye mer. Glimrende pedagogisk fremstilt med eksempler. Tusen takk til debattantene – dette inspirerer oss til å ta vare på miljøet både lokalt og internasjonalt!

De siste dagers turistreportasjer, tyder på at mange kommer til landet pga rik tilgang til uberørt natur. Et relatert tema er derfor følgende:

Aksla og Romsdalseggen har de siste årene hatt en voldsom økning av fotturister. Langs hele ruten er naturen sårbar og derfor i fare.

Det utredes nå Gondolbane til Aksla. Antatt pris: 275 kr tur/retur. Dette vurderes i tillegg til at det pt bygges «Via ferrata» på den andre siden. Men alle vil være brukere av det samme fjellet, den samme toppen og de samme stiene! Gondolbane «lønner seg» kanskje på kort sikt Men bare kanskje – og da med de mest optimistiske kalkylene.

Kommunen styrer muligens mot et naturbelastende «overforbruk» av ett enkelt fjell!? Spørsmål ble stilt til debattantene søndag. Svar/kommentarer maner til ettertanke.

Gondolbane og servicebygg gir stor belastning for miljøet og krever mye energibruk. Dessuten – «lønner dette seg» på lang sikt med tanke hhv på hva turister og vi nordmenn egentlig ønsker oss?