Ja, enig med alle innlegg som vil at planer fra krigstida må legges bort til fordel for innovative nye planer. Raskt!Men vi må ikke ha "krig"! Ikke klandre de nye folkevalgte enda. Helt sikker på at de og vil ha framgang i Rauma, kommunen vi har valgt å bosette oss i.

Jeg bor i Åndalsnes, ja det sier iallfall adressen min: 6300 Åndalsnes. Posten kommer også fram sjøl om jeg bor 3,5 km fra sentrum (les; jernbanestasjonen). Det er sjelden jeg går til sentrum for å handle. Jeg tror de fleste som har bil kjører for å handle, også til sentrum. De som bor i det som "var" sentrum. Det virker som om det er glemt hvor grensene for Byen Åndalsnes går!! Den deler faktisk Sogge i to. Og FØR kunne vi gå til butikken å handle på Sogge.

Alpebyen ved Fjorden er ganske stor i omkrets om ikke den er nedregulert til bare selve Næs. Også innsender Helge Sannes kjører vel av og til ut for å handle, eller??

Det er greit å mene noe, det gjør jeg også. Etter 25 år i Østfold flyttet vi "heim/heimer". Har nå bodd her i vinden 14 år. Det blåser, men det har det alltid gjort. Det var kaldt og råskodde i Isfjorden nå som før og Innfjorden ligger i le da som nå.

Jeg synes vi nå skal røyke fredspipe og rekke hverandre hendene. Vi er jo ikke så mange i denne kommunen. Og krig vil vel ingen ha. Hvem som er cowboy og hvem som er indianer er vel det samme.

Alle liker vi (nesten alle) at turistene kommer, det gjør de i større omfang faktisk bare fra juni til ut august. Ja, noen slengere tidligere og seinere. Bra det også for dem som lever av turisme. Som gir arbeidsplasser og skatt.

Hva med resten av året ?? Trodde alle betalte skatt og at alle var frie mennesker til å bygge, bo og drive der det passer for hver enkelt raumaværing.

Hvorfor er det ikke noen som spør om grunnen til at butikkene i sentrum legges ned?? Ikke har jeg sett gullsmeder og tv/data og lamper på Øran, jo ikke helt sant; Europris selger jo litt av hvert. Det samme har jo Krokens varemagasin gjort i flerfoldige år. Og litt forskjellig i alle dagligvarebutikkene. Ja, slik at vi skal få varene til den prisen vi er villig å betale.

Hvorfor hakke på hverandre. Alle de som vil og greier og drive en butikk i "sentrum" er jo velkomne. Kanskje noen av dem som skriver innlegg virkelig burde begynne med butikk i sentrum. Ja, som svar på tiltale, eller trusselen fra indianerne.

Liker meg i sentrum jeg og. Og jeg kjører gjerne noen runder i ring til jeg finner en parkeringsplass. Ja, også helt borte ved jernbanestasjonen om nødvendig. Jeg kjøpte nesten alle mine julegaver i fjor i Åndalsnes, men det må vi jo ikke som frie mennesker. Er det virkelig slik at nesten alle fra nå av skal ha dårlig samvittighet for at vi handlet i Molde, Ålesund eller Oslo!! Ingen vil heller drive en forretning med bare røde tall, eller for "glansbilder, kapper og glitter" som vi sa før.

Til slutt vil jeg takke for at noen vil være folkevalgt, og takk til alle som gir arbeidsplasser til oss andre, cowboyer og indianere.

Takk til de som driver i sentrum sommer og vinter. Takk til de på det forblåste Øran og de på Veblungsnes, Innfjorden, Måndalen, Vågstranda og Hjelvika. Takk til alle på Mittet og Åfarnes, Rødven, Eidsbygda, Gjerdsetbygda og Torvika. Takk til Skorgedalen, Brevikstranda og Isfjorden. Og ikke minst takk til alle som driver, bygger og bor oppover den vakre Romsdalen helt til Verma. Og takk til de som er glemt.

Likevel må jeg takke spesielt for at dere skal oppgradere og gjøre Rauma Senter penere ute og inne der det ligger med utsikt til alle fjella me e så stolte over og glade i. Det vil glede både de som går i fjella og de som går i ring rundt bruene. De som kjører forbi eller stopper. Eller de som bare sitter å nyter naturen i hele Kommunen som utgjør Rauma. Til ettertanke: "det" bygget ca. 1 mil oppi dalen er nominert til byggeskikksprisen i Norge. Hva med litt glede og applaus.

Bare elsker den utsikten fra Åndalsnes, der heimen mitt ligger 3,5 km til jernbanestasjonen.

Med omsorgsfull hilsen

fra Solveig Sigdestad Lund.