Skrevet av Renate Soleim, Rauma Frp

Som ordførerkandidat i Rauma, må jeg ta opp en sak med dere, og det er veiene våre. I Rauma har vi FV 64 og E136. Eksportvegen.

Med dagens regjering er det kutt i samferdselsbudsjettet, og ikke penger til oppstart av kritisk oppgradering av den viktigste samferdselsåra fra regionen vår til Østlandet. Og ut i verden.

Det er et hån mot det fantastiske næringslivet vårt.

Hver dag kjører langtransportsjåfører og småbarnsforeldre med hjertet i halsen.

Kommer vi oss trygt frem?

Sjøl kjører jeg Isfjorden -Molde hver dag. Altså FV 64. Enkelte strekninger der er rett trafikkfarlige.

Og i tillegg med et kutt i fergetilbudet, noe som i praksis betyr å stenge hovedveien inn til Molde, slik flertallet på fylkestinget har vedtatt, selv med overskudd og penger på bok.

Noe av det viktigste for innbyggerne i Rauma er fergefri kryssing av Langfjorden. Altså ei bru. Tenk for et bo og arbeidsmarked vi da hadde fått i Rauma.

Og ikke minst, trygg ferdsel på E 136. Romsdalen, Måna Bru, Hjelviktunnelen, ja nok å ta av. Planlagte og nødvendige oppgraderinger må igangsettes umiddelbart, og ikke ytterligere legges på is.

Og i tillegg med det skatte og avgiftsnivået vi har med dagens regjering, struper det både næringslivet og befolkningen i Møre og Romsdal.

Til slutt vil jeg fortelle dere hva jeg har lansert denne uka, og det er utekontor. Det vil si, hver første lørdag i måneden, blir jeg å finne ved inngangen til kjøpesenteret på Åndalsnes. Jeg syns det er viktig at vi politikere er tilgjengelige for folk, der de er.

At vi lytter, er tilstede, ser de i øya, bryr oss. Vi vil være tilstede. Og det skal jeg fortsette med om jeg blir ordfører også.

Jeg er stolt av å være en del av et parti som lytter til folket. Og som uten tvil er partiet for folk flest.