Leder tirsdag 13. januar 2020

En nødvendig påminnelse om å bry oss om hverandre

Rådene fra Kirken i Rauma er et puff og en påminnelse til oss alle om det aller viktigste i livet: Å være et menneske og et medmenneske.

Signe Morstøl og Emy Benjamins vil at vi alle skal bry oss mer om hverandre.  Foto: Stein Siem

Oppmuntringsplanen er tolv gode råd og tips, én for hver måned, for hvordan du og jeg kan bry oss om noen i nærmiljøet.

Leder

Det er så enkelt, men kan likevel oppfattes så vanskelig: Å bry seg om og å vise omsorg for medmennesker. Nå kommer Kirken i Rauma med kjærkomne tips.

Oppmuntringsplanen til Kirken i Rauma er en nyttig – og helt nødvendig – påminnelse om å bry oss om hverandre. Det er helt enkle og konkrete tips og ideer til hvordan vi kan være til støtte for andre personer og slik bidra til et varmere og mer inkluderende lokalmiljø.

I lørdagens avis kunne vi lese om diakon Emy Benjamins og klokker Signe Morstøl, som begge jobber for å nå ut til menighetene i Rauma med oppmuntringsplanen. Planen ble i utgangspunktet laget av tidligere diakon Rune Singelstad. Nå har dagens diakon bestemt seg for å vitalisere den og sørge for at den blir tatt i bruk ute i menighetene.

Oppmuntringsplanen er tolv gode råd og tips, én for hver måned, for hvordan du og jeg kan bry oss om noen i nærmiljøet. For eksempel å sende en oppmuntring til en person som det er lenge siden du har møtt, hilse på noen nyinnflytta, invitere noen på tur, overraske med kveldsmat, våge å ta kontakt med noen som har opplevd sorg og tap.

– Ofte er det tanker og egenskaper vi har i hodet, men som vi trenger et puff for å gjennomføre. Vi får dessuten alle noe godt ut av møte med andre mennesker, men vi må tørre å ta initiativet, sier diakon Emy Benjamins i intervjuet.

Vi lever i et hektisk samfunn der mange føler at de har mer enn nok med seg sjøl og sitt. Det er så lett bare å spinne rundt i hamsterhjulet. Men kommer vi oss litt ut av vanene, og velger å bremse farten så vi ser menneskene rundt oss, kan vi være til stor hjelp for andre. For noen rundt deg kan nettopp det utgjøre en livsviktig forskjell.

Rådene fra Kirken i Rauma er et puff og en påminnelse til oss alle om det aller viktigste i livet: Å være et menneske og et medmenneske.