Leder tirsdag 6. august 2019:

Ei fantastisk uke for alle som er glade i Rauma

Fikk blomster: Fotballjentene til ÅIF og Langfjorden FK var blant dem som fikk blomster av ordfører Lars Olav Hustad. Foto: Stig Bruksås 

Leder

De gjør oss så stolte, alle dem som på ulike arenaer sørger for at Rauma nevnes i positive ordelag. Sist uke kunne vi notere både idrettslige gull, sølv og kongepokal, og tangering av publikumsrekord på RaumaRock. Rauma er definitivt i god medvind!

Det er kjekt å se at Rauma-ordfører Lars Olav Hustad gjør stas på både idrettsutøvere og rockearrangører som lykkes. For det er så fortjent, så fortjent at de gode Rauma-ambassadørene får en utmerkelse fra kommunen når de på en så fin måte setter Rauma på kartet. Vi håper at det at de løftes fram er til inspirasjon også for andre og at dettes ses på som et skulderklapp fra et helt Rauma-samfunn.

De gode opplevelsene har sist uke nærmest stått i kø:

Fotballspillere fra Langfjorden FK og Åndalsnes IF gjorde seg sterkt bemerket i verdens største fotballturnering, Norway Cup i Oslo. ÅIF-jentene gikk helt til topps i klasse J16 etter 30–0 i målforskjell. Og Langfjorden FK tok sølv i klasse J17, etter å ha tapt en jevn finale på straffespark. Medaljene til de to klubbene er et håndfast bevis på at det jobbes meget godt i kvinnefotballen i Rauma, og at langsiktig arbeid nå gir resultat.

Kommunens fremste idrettsutøver, Karoline Bjerkeli Grøvdal, fikk søndag sin andre kongepokal i karrieren etter at hun lørdag ble norsk mester på 3.000 meter hinder under NM i friidrett på Hamar. Grøvdal fikk kongepokalen også i 2017. De siste løpene denne sesongen er lovende og vi gleder oss til å følge Karoline i VM i Doha i månedsskiftet september/oktober.

Siden torsdag i forrige uke har RaumaRock preget Åndalsnes. For arrangørene er det gjevt å konstatere at de har tangert publikumsrekorden på 9.200, og at de overstrømmes av rosende omtale fra publikum. Vi hørte flere si at dette må være tidenes beste RaumaRock.

For en rockefestival som er åpen på at de har slitt økonomisk, var det helt nødvendig at årets utgave ble en suksess. Arrangørene traff med bookingene, som hadde Sondre Justad og Airbourne som høgdepunkt, og trakk mange publikummere utenfra. Og så var været på Raumas side denne gangen.

Takk til alle som bidro til ei fantastisk uke!