Det er på sin plass å rose rådmann Toril Hovdenak og politikerne i planutvalget. Når rådmannen nå har snudd og politikerne i forrige ukes møte ga Raumasenteret Eiendom AS dispensasjon fra reguleringsplanen for å etablere hotell på Øran, er utfallet akkurat slik det måtte være.

Hotellsaka var oppe til politisk behandling i april, men ble da sendt tilbake til administrasjonen «for å kvittere ut nye moment som har kommet inn i saka og gjøre vurdering av næringspolitiske strategier». Til dette møtet hadde rådmannen innstilt negativt og mer enn antydet i sitt saksframlegg at en etablering på Øran ville ødelegge for sentrum. «En bruksendring av 3. etasje på Raumasenteret til hotell vurderes å ville bygge opp under, og styrke, Øran som handelssenter i forhold til bykjernen og sentrum av Åndalsnes».

Vi sto i fare for at utviklingen av Øran ble bremset av frykt for at en hotelletablering på Raumasenteret ville svekke sentrum. Dette ville være å gå baklengs inn i framtida. Vi vil igjen understreke hvor viktig det er at det i større grad enn det har vært gjort, ser handelen i sentrum og på Øran under ett. Det viktigste må være å få enda flere til å komme til Rauma og legge igjen penger når de kjøper varer og tjenester. Da er et hotell, enten det ligger på Øran eller i sentrum, nettopp med på å legge til rette for dette.

Politikerne i planutvalget har fått kritikk for at de ikke i første runde sa ja til hotellplanene og ga dispensasjon. Det mener vi var en urimelig kritikk. Med å utsette har politikerne i stedet bidratt til mindre sannsynlighet for at planene stanses av overordnet myndighet.

For det er grunn til å understreke at det fortsatt kan komme klager som utsetter hele prosessen. Derfor forstår vi at man på Raumasenteret ikke vil ta seieren på forskudd. Men det er gledelig å konstatere at det lokalt nå er både politisk- og administrativ vilje til å tillate et 19 roms hotell på Øran.