Kulturhusets leder, Oddvar Ruud, er glad for at den lokale swingklubben har valgt å bruke Rauma Kulturhus som arena for både dansegallaen om kvelden lørdag 15. oktober og for "Let's Dance" som vil pågå hele helga til ende.

– Dette er midt i blinken i forhold til måten vi ønsker at huset skal bli brukt på. Lokale lag og foreninger som leier huset og som skaper aktiviteter både for egne medlemmer og for publikum, legger Ruud til.

Småbord og dans

– Vi er glade for samarbeidet med kulturhuset og med Grand Hotell. Det blir småbord og stearinlys, det blir dans til meget flott musikk av blant andre dansebandets dronning, Jenny Jensen og Steinar Fjeld med Septimus. Dette blir en strålende kveld for alle som vil oppleve en dansegalla på nært hold. Det blir billettsalg på vanlig måte gjennom kulturhuset. Grand sørger for "swingende" menyer og overnattingspriser, forklarer Sylte overfor Åndalsnes Avis.

Swingklubben har vanligvis alle sine arrangement på Framhald. Nå ønsker de å forsøke noe nytt, og har klare ambisjoner om at dette vil slå godt an ute i markedet. Ikke bare i Rauma, men også utover fylkets grenser.

– Vi ønsker publikum velkommen fra andre steder, helt klart. Det vil være helt topp hvis vi også får tilreisende til dette arrangementet som vi altså tror vi treffe markedet meget godt, sier ei optimistisk Tove B. Sylte.

Dans hele helga

Swingklubben inviterer til dans hele helga til ende. det starter med kurs i både salsa og swing på fredag, for nybegynnere. Det går over fem timer, starter på fredag og avsluttes på lørdag. Og på lørdag blir det også swingkurs for de mer viderekomne. I tillegg blir kurs i WestCoast på søndag. Du kan også skreddersy ditt eget kurs på dagtid på fredag i enten swing/buss/westcoast/boogie woogie/selskapsdans.

– Vi har vært så heldige å få hit Rolf Aastvedt fra Rock'n Rolf Danseskole. Han har drevet aktivt som danser siden 1986, arrangert kurs over hele landet, danset både nasjonalt og internasjonalt i swing boogie woogie og er en person som passer perfekt for denne dansehelga, mener Sylte.

Det kan også fort hende at man tilbyr en pris for hele pakken; dansekurs og dansegallaen. Men det er også sjølsagt mulighet for å kjøpe billett til bare dansegallaen.