- Det hele startet for cirka 3 år siden, da vi opprettet Facebook gruppa «Du vet du er fra Åndalsnes når ...», forteller Guro Scarfi, som sammen med Anne Margrete Maaland Reiten nå inviterer til en fest for dem som har et spesielt forhold til Åndalsnes.

Eneste

– Mange byer og tettsteder har en slik side nå, men jeg tror vi er de eneste som inviterer til fest. Vi ser at nettsida lever sitt eget liv, med utrolig mange herlige historier og tilbakeblikksbilder. Derfor kom vi på ideen å lage en fest der vi kan mimre og få fram de gode historiene. Det ligger mye god kunnskap om Åndalsnes der ute også, sier Guro.

Respons

Hun og Anne Margrete har tidligere jobbet sammen på kulturhuset, og før de bestemte seg for å arrangere festen, luftet de ideen på facebooksiden.

– Vi fikk veldig bra respons og kulturhuset har vært veldig velvillig. Nå er datoen bestemt; lørdag 25. oktober, sier Guro.

Privat

Anne Margrete har til daglig sin arbeidsplass på kulturhuset, men dette prosjektet gjennomføres helt og holdent på eget privat initiativ.

– Derfor er vi litt avhengig av at folk er raskt ute og kjøper billetter. Og det er tross alt ikke mer enn 330 plasser. Facebooksiden vår har nå opp imot 1000 medlemmer, og tenk på så mange som har bodd her- og som bor her, sier Guro som håper på stort oppslutning.

Intimt

De to ser for seg en koselig, intim atmosfære i storsalen der kjente og kjære personligheter fra Åndalsnes blir intervjuet fra scena. De har alliert seg med Dag Søvik som har dukket ned i film – og bildearkiv, og ÅIFs gamle revygjeng har lovet å komme med et innslag.

– Vi kan ikke røpe alt, og har mange overraskelser på lur. Men ikke alt er spikret. Er det noen som har noen gode ideer, er vi mottakelig for innspill.

Kjentfolk

Damene kan imidlertid røpe at Lars Olav Hustad skal være programleder og at det kanskje dukker opp noen gamle popstjerner. Kvelden avsluttes i bibliotekbaren.

– Det vil bli en utstilling i foajeen og en historisk vandring i sentrum på dagen. Vi vil også oppfordre næringslivet og handelsstanden til å markere dagen, sier Guro.

– Er denne festen bare for Åndalsnesinger?

– Nei, nei! Her er alle velkommen som har interesse for stedet; innflyttere, utflyttere, fastboende, nysgjerrige – stor sett alle som har et forhold til stedet, forsikrer de to med et smil.