– Syns dere Eiric var flinke da? Flinke gutten!, utbryter Sturla Berg-Johansen.

Hele 7. klasse fra Vågstranda tok turen for å se Eiric opptre som Mowgli. Heldige som de var, fikk de møte både Berg-Johansen, dansegruppa Absence, Simon Andersen og Geir Morstad. Halve Jungelboken var med andre ord samlet oppe i tredje etasje på Chat Noir. Det er spente barn som står i flokk rundt Eiric og kollegaene.

– Nå må der ikke behandle Eiric noe annerledes selv om han er stjerne her da, sier Piero Issa, en av medlemmene i Absence.

– Hjemme er han bare Eiric uansett, godt plantet på jorda, svarer Dag Michelsen, reiseleder og forelder.

Samlet bygda

Dag Michelsen foreslo at de skulle reise til Oslo allerede før jul. Deretter sendte han e-post til informasjonssjefen på Chat Noir, og svaret var positivt. Det samme var foreldrene til 7. klasse. Dessuten fikk de billigere billetter til forestillingen, samt at alle fikk bo hos søsteren til Jorunn Michelsen. Ti unger og tre voksne under samme tak, med andre ord.

– Eiric fortjener at vi støtter opp rundt han. Vi er utrolig stolt av han, og dette er med på å samle bygda vi bor i. Tenk at en gutt fra Vågstranda står på ei så stor scene i Oslo. Det er bare fantastisk, sier Michelsen og legger til at Mariann K. Reistad også var med som reiseleder.

Tormod Lien, faren til Eiric, syns det er positivt at hele klassen har kommet til Oslo. Det er ikke bare de som har tatt turen helt fra Rauma denne helgen, det er også mange fra Åndalsnes, Isfjorden, Måndalen og mer som har funnet sin besøkstid. Ikke bare denne helgen, men nesten hver gang Eiric har stått på scenen.

– Klart det er en positiv opplevelse at vennene hans kom hit. Nå blir det ikke noe som de må høre om, noe som skjedde på avstand. Nå har de vært her sammen med Eiric og opplevd det, forteller Lien.

Lien sammenligner det med VM, der Norge vant gull. Denne kvelden var det Vågstranda og Rauma som vant. Han skryter også av Dag Michelsen, som Lien mener er en positiv ressurs for hele Vågstranda.

Avslørt hemmelighet

Egentlig skulle dette besøket være en overraskelse for Eiric, men småsøsknene til noen i 7. klasse klarte ikke helt å skjule det godt nok. Eiric er fornøyd likevel.

– Det skulle være hemmelig. Men jeg synes det er kjekt uansett jeg, smiler en energisk Eiric.

Han har ikke tid til å snakke så mye mer om det, for det er så mange som skal ha et ord eller ti med Eiric. Det er tydeligvis mye de ikke ha fått sagt seg i mellom i den sammensveisede gjengen på ti tenåringer.

Da forestilling og autografskriving var vel overstått, gikk turen fra Chat Noir og en pizzarestaurant på Aker Brygge. Det var 40 vågstrendinger som gikk; det var omtrent som 17.mai-toget på Vågstranda...

– Jeg har vært i Oslo før, men i går så vi en Lamborghini. Det var tøft, kommer det fra Hans-Mathias Bjering (12).

Kathrine Haukeberg Klypen (13) og Nils Gunnar Kjersem syns det var litt merkelig å se Eiric på scenen.

– Det var litt merkelig, men det var artig også da!, forklarer Nils Gunnar.

– Jeg tror de fleste var stolt av han, det var i alle fall jeg, sier Kathrine.

Nils Gunnar nikker samtykkende.

– I starten, da vi fikk vite at vi skulle reise til Oslo, trodde jeg ikke helt på det, sier Nils Gunnar.

– Ikke jeg heller, det gikk en stund før jeg skjønte at vi faktisk skulle reise, forteller Kathrine.

De syns det er stas å være her. Ekstra stas at de fikk møte skuespillerne. Dessuten fikk alle lommepenger til turen, og i følge Nils Gunnar og Kathrine har de fleste brukt opp alt på godteri.

– Det var litt vanskelig å få sove i går siden vi hadde spist så mye godteri. Og så var vi spente på dagen i dag. Men alle ti sovnet til slutt, avsluttet Kathrine.

Signerte. Piero Issa fra dansegruppa Abence (finalister i Norske Talenter 2009) skrev velvillig autografer til elevene fra Vågstranda.
Minnerikt. Kathrine Haukeberg Klypen og Nils Gunnar Kjersem hadde ikke trodd at det var så stort på Chat Noir.