Fred Husøy er trukket fram som Romsdalseggens far. Det var i alle fall han som kom med navnet da reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke tente på ideen om ei vandrerute med utsikt til fjell og fjord mellom Vengedalen via Nesaksla til Åndalsnes.

Kjetil Svanemyr, født og oppvokst på Åndalsnes og en ivrig bruker av fjella som omkranser Romsdalen – også den ryggen som i dag bærer navnet Romsdalseggen, sier at i hans guttedager ble denne betegnelsen aldri benyttet.

– Det er først de siste årene jeg er blitt kjent med navnet Romsdalseggen, sier han.

Halvor Hagen ga i 2008 ut Toppturboka. Han sier at i forprosessen til utgivelsen, så han muligheten til å skape noen nye «trofeer» – flytte fokus til andre turmål enn Kirketaket og andre veletablerte mål.

"Romsdalstraversen"

Turen over eggen mellom Blånebba og Nesaksla var et av turmålene han så på. Han tok kontakt med Fred Husøy og undret seg på om Romsdalstraversen kunne være en passende betegnelse. Da var det Fred kom med tilbakemeldinga om at navnet måtte bli Romsdalseggen.

Hagen husker ikke om det var i slutten av 2007 eller starten på 2008. Men han hadde uansett ikke hørt denne betegnelsen tidligere.

I forbindelse med speiderlandsleiren Utopia på Åndalsnes sommeren 2009 ble Romsdalseggen benyttet som hovedattraksjon under haiken. De benyttet navnet Romsdalseggen som markedsføring fra og med sommeren 2008 – turen som begrep og folketur allerede fra 2008/2009.