Både tida hennes som aspirerende kokk på Næs og den dramatiske naturen har vært sterke kilder å trekke næring fra

– Det er noen som har sagt at «kun de beste bøkene kommer som pocket», det er så klart et kompliment, sier Gunn Marit Nisja.

Bok nummer to

Siden utgivelsen i august i fjor har debutboka "Naken i hijab" solgt godt, og den har også ligget på lånetoppen hos landets biblioteker, med godt over to tusen utlån.

– Rart og selvfølgelig fint å tenke på at den er blitt lest av så mange, mener Gunn Marit.

– Og nå, med pocketversjonen, blir den tilgjengelig for nye kundegrupper. Mindre format og mindre pris, smiler hun. 22. mai kommer Egypt-romanen «Naken i hijab» i pocketversjon. Det tar ikke forfatteren som noen selvfølge.

– Det betyr også at forlaget satser på meg, det er godt å ha følelsen av at vi er fornøyde med hverandre, forlaget og jeg.

Positive tilbakemeldinger

For tiden er Nisja opptatt med oppstart av ny sesong på Blaafarveværket, hvor hun er avdelingsleder. Samtidig pågår redigering av et nytt manus.

– Jeg er ikke ferdig med å skrive om Egypt, men det går fint an å hente inspirasjon her hjemme også. Neste bok har handling fra et så eksotisk sted som Åndalsnes, sier hun om andreboka som får tittelen «Porselenspiken». – Alle de positive tilbakemeldingene har gitt også gitt meg drivkraft til å skrive mer, sier Gunn Marit.

Pocketbok. «Naken i hijab» kommer i pockeform før hun skal gi ut ei ny bok med inspirasjon fra Åndalsnes.