Søndagens forestilling med Jo Strømgren Kompani var i utgangspunketet en ordinær forestilling med billettsalg.

Forestillingen, A Dance Tribute To The Art Of Football, er en forrykende forestilling som har fått strålednde kritikker, siden den første gang ble satt opp i 1997.

Jo Strømgren er en anerkejnt koreograf og har - kort fortalt - jobbet med de store, på de store scenene, også i utlandet.

Gratis

I år turnerer kompaniet han gjennom Den kulturelle skolesekken med fotball-balletten. Og siden kompaniet skal vise skoleforestilling på kulturhuset mandag, fikk kulturhusleder Ruud en bra avtale med dem om å sette opp en ordinær forestilling søndag kveld.

Men denne forestillinga har publikum vist null interesse for. Onsdag formiddag var det ikke solgt en eneste billett. Ruud var først inne på tanken om å avlyse, men gjorde i stedet en uventet vri:

– Jeg gjør forestillingen gratis, og håper folk vil komme da.

– En gave

– Hvorfor gjør du det?

– Jeg ville tapt penger om jeg avlyste også. Og jeg har klare tanker om at et kulturhus bør inneholde andre ting enn enkel humor. Det handler rett og slett om å venne publikum til å gå på kulturarrangementer. Misforstå meg rett når jeg kaller det høyverdig kultur.

– Og ikke tro at jeg nedvurderer Raumarevyen og liknende. Det er ikke det det handler om.

– Rauma kulturhus trenger ballett også. Denne forestillinga er ikke slik man forbinder med klassisk ballett. Den likner mer på det Frikar driver med. Og det er topp kvalitet. Så nå vil jeg at folk skal benytte sjansen og gi forestillinga en sjanse. Kall det gjerne en gave til raumas befolkning fra kulturhuset. Kom og se helt gratis, rett og slett.

– Politisk debatt med Geir Helljesen fredag da?

– Den er også gratis, så der kan folk komme som de vil. Vi har i hvert fall laget en stilig scene, og jeg tror det kan bli skikkelig interessant, mener Ruud.

Gratisforestilling. Jo Strømgren Kompani viser A Tribute To The Art Of Football, søndag. Mandag vises forestilling for skolene i Rauma. Foto: Pressefoto