– Dette er til fantastisk glede både for oss som jobber her og ikke minst for de som er bosatt her, sier Bodil Bue og roser Dag Engdal opp i skyene for gavmildheten.

For det har seg nemlig slik at Dag driver blomsterbutikk på Åndalsnes. Han forteller at det ikke alltid er like lett å beregne innkjøpet slik at alt blir solgt til enhver tid. I alle fall ikke i forbindelse med spesielle høgtider som 17. mai, påske og jul.

– Da blir det gjerne til at det blir en del til overs. Blomster, som jeg på ingen måte får solgt når høgtida er over. Det nytter ikke med 17. mai-buketter når dagen er passert, sier Dag og forteller at han da heller tar med seg blomstene som har blitt til overs og gir de bort til noen som kan ha glede av dem.

Og slik ble det altså nå etter 17. mai. Rauma sjukeheim ble formelig dekorert i rødt, hvitt og blått og Bodil Bue er over seg av begeistring.

– Jeg synes det er fantastisk fint gjort. At han har så stor omtanke for oss som er her og tar bryet med å komme hit med alle blomstene, sier Bodil og gjentar at det er til stor glede for alle som både jobber og bor på institusjonen.

– Det er faktisk ikke slik at jeg bruker dette som en søppelbøtte om det var noen som skulle tro det. Jeg gir kun bort blomster som er fine og som fortsatt kan leve noen dager. Alternativet for meg er at de faktisk må kastes, sier Dag Engdal. Han legger ikke skjul på at gleden ved å gi og å oppleve den store takknemligheten er til stor inspirasjon og motivasjon til å fortsette med tiltaket.

Da Åndalsnes Avis var til stede 19. mai, var det altså 17. maiblomster som skulle pynte opp i fellesrommene på Rauma sjukeheim. Rødt, hvitt og blått! Men hva gjør vel det. Vakre blomster har vel ikke noe "best før stempel" og lever videre bare de får stell og en daglig dose med vann.