– Ja, jeg spilte vel her første gang i 1997. Det blir egentlig ikke en perfekt sommer før jeg har fått vært med på jazzfestivalen. Har deltatt i jazzlogen og streetparaden i mange år. Og jeg klarer vel ikke å holde meg helt unna i år, heller, sier Ingrid og smiler mens tirsdagens streetparade går mot slutten. Det kribler i fingrene.

Ingrid har studert på Høgskolen i Volda i seks år. Nå er hun utdannet lærer innafor musikk og drama, det siste året har hun tatt pedagogikk. Ingrid har fått seg jobb i kulturskolen, både i Volda og Sula, hvor hun begynner i midten av august. Jens Arne Moldvær, kjent fra blant annet fra Ytre Suløen, har fått henne med seg. Ingrid blir boende i Volda, hvor hun venter på at kjæresten skal gjøre unna sin utdannelse.

Eget band

Ingrid på saksofon er sentral i bandet «Skam» som har sitt utspring fra studentmiljøet i Volda. Flere av medlemmene i bandet er spredt ulike steder i landet nå, men bandet samles i Molde for å spille gratiskonsert på scena foran Rådhuset fredag. Og på lørdag skal de i aksjon i Alexandraparken. Da skal også tradisjonsrike «Red Hot Bluesband» spille

– Møt opp og se oss i aksjon. Vi spiller skikkelig festmusikk. Her er det trøkk hele vegen. Vi kjører vår egen stil, men jeg kan vel si at musikken er litt reage-aktig. Vi består av standard bandinstrumenter, men har full blåserrekke i tillegg, forklarer Ingrid som sammen med bandet har leid ei leilighet i Molde hele uka. En tur hjem til Måndalen blir det også tid til i løpet av jazzfestivalen.

Ingrid har også spilt for «Bajazz» og for «Skam» under jazzfestivalen tidligere. Til tross for sin unge alder er altså Ingrid for jazzveteran å regne.

Ingrid Sæbø (26) fra Måndalen har spilt under jazzfestivalen i Molde halve livet. Foto: Lars Smisethjell