– Vårt ønske er å bidra til rekruttering til sykkelsporten og så lenge sykkelsporten er i slik medvind som den er nå, så kommer vi til å holde det gående, sier Eirik Thorgersen som var på Åndalsnes sist lørdag og arrangerte Tour of Norway for kids.

Og Thorgersen skryter hemningsløst av arrangementet på Åndalsnes. Han sier Rauma sykkelklubb gjør en stor innsats som lokal arrangør og han sier stemningen på Åndalsnes alltid er god. Han skryter også av deltakelsen og sammenlikner med Lillehammer der han var på søndag og der tallet på deltakere bare var mellom 120 og 130.

Og når vi spør om opplegget virker slik de har ønsket, sier Thorgersen at han sannsynligvis har landets fineste jobb. Å reise rundt til 60 steder for å arrangere sykkelløp for barn, er bare kjempestas, og han viser til at også på Åndalsnes var det bare blide fjes og god stemning.

– Og dere gjør dette veldig profesjonelt?

– Ja, og det er en del av konseptet. Vi etterlikner Tour de France så langt det lar seg gjøre med mye musikk og aktiv speakertjeneste. Vi prøver å lage mest mulig show i håp om at dette skal virke positivt for sykkelsporten. Og det gjør det om dagen. Norsk sykkelsport har aldri hatt slik medvind før som vi har nå. Kjempeartig, sier Eirik Thorgersen og sier til slutt at han regner det som sikkert han de vil være tilbake også neste sommer.

2 år. Julian Kalvøy Myrabø var kanskje rittets yngste deltaker. Han fikk god hjelp av pappa Knut Johan Myrabø.
Sykkelritt er spennende og det var veldig profesjonelt arrangert på Åndalsnes. Slik ser det over taket på førerbilen.