- Jeg er med for første gang og synes sykling er morsomt, sier Hanne Svanemyr freidig før start ved bommen opp til Vengesdalen onsdag.

En munter og engasjert gjeng med barn har samlet seg på plena for matpause, etter en allerede tung sykkeltur opp Liabygda. Nå står den bratte Vengesdalvegen igjen før de kan campe ved vannet for natta.

– Vi kommer til å bruke lang tid opp og ta mange pauser, sier Mari-Marte Malones som er en av lederne for gruppa 1.- 4. skoletrinn.

Hun har vært med som frivillig under denne aktivitetsuken for barn og unge, Camp Romsdal, også tidligere år, og synes det er artig.

– Det er mye rart barna snakker om, og det faller mange gullkorn i løpet av uka, smiler hun.

Sjefsleder, Marte Myskja Sætherbø trives også i jobben.

– Det er første gang jeg er leder, men jeg var med i fjor også, som frivillig. Det er en aktiv gjeng og mye å passe på. Aktivitetsuken er et populært tilbud, særlig for foreldrene som får litt tid til overs. Men som du ser, koser barna seg også veldig, sier Marte.

Aktivitetsuken Camp Romsdal, er et tilbud for barn og ungdom fra 1. til 8. trinn, der naturopplevelser med fjell, sjø, skog og sosiale aktiviteter står i sentrum. Barna og ungdommene blir delt opp i to grupper der aktivitetene blir tilrettelagt for aldersgruppen.

På aktivitetukens første dag, samlet alle aldersgruppene seg på Kolmaneset til bli-kjent- dag. Tirsdag fikk de minste klatrekurs på Mjelvasteinen. Onsdag og torsdag sto Vengesdalen for tur med overnatting, og i går ble uken avsluttet med aktivitetsdag på Kammen.

De fra 4. til 8. trinn har også fått klatrekurs på Mjelvasteinen, men fikk en litt tøffere fjelltur over Aksla til Vengesdalen torsdag, der de skulle campe ved vannet til fredag.

Det begynner å bli uro i pausecampen og barn med selvlysende sykkelvester flimrer fram og tilbake over det grønne landskapet.

– Jeg har syklet opp her mange ganger, er det noen som sier stolt, og det mangler ikke på mot før start.

– Jeg gleder meg mest til å sykle ned igjen, sier en annen.

Marte forsikrer at akkurat den turen skal foregå i rolig tempo.

– Utstyret er viktig og vi skal ha en skikkelig bremsetest før start. Det blir nok etappekjøring på vegen ned i morgen, forsikrer sjefslederen.

Klar. Sykling er morsomt, mener (fra venstre) Oda Elise Stenerud, Sylvia Svendsen, Frida Brevik og Sjur Merlid. Totalt 26 barn står klar til å sykle opp til Vengesdalen der de skal overnatte til neste dag. Foto: Evy Kavli